Една приятелка ми каза да сложа гъба в хладилника и от тогава го правя редовно – вижте какви резултати ще постигнете!


Сега можете да научите нещо ново и да споделите тези знания на другите.

Вие вече знаете, че хапването на плодове и зеленчуци е най-важното нещо за поддържане на здравето ви на добро ниво през цялото време. Разхищението на храната и хвърлянето на последните парчета зеленчуци и плодове в боклука боли. Когато ги напазарувахте от магазина си бяха в прекрасно състояние и сега ги изхвърляте.

Никога не съм имала нужда да държа гъба в моя хладилник, защото рядко остават достатъчно дълго, за да се развалят.

Защо поставянето на гъба в хладилника прави плодовете и зеленчуците по-дълготрайни? Как работи? Много е просто. Гъбите вършат чудесна работа, защото абсорбират излишната влага в хладилника ви. И същевременно позасъхналите храни ще я поемат. Премахването и абсорбирането на влагата ще удължи тяхната годност.

Колкото повече влага те абсорбират, толкова повече свежест ще има в плодовете и зеленчуците. Интересно нали?

Така че, всичко, което трябва да направите е да премахнете храните от долната част-чекмеджето за свежи зеленчуци и плодове в хладилника и да поставите три гъби в там. Върнете храните и се насладете на свежестта им.

Когато установите, че гъбите са мокри заради влажността в хладилното отделение, просто ги сменете с нови. Изстискайте първите и ги оставете да изсъхнат за следваща употреба. И така просто не забравяйте да изстисквате влагата от гъбите от време на време.

Ето защо е необходимо да използвате гъби и ще направите пресните зеленчуци да живеят по-дълго. Не забравяйте да споделите с приятелите си.