Вреден и опасен ли е гел- маникюрът? След като прочетете това ще си промените мнението за него –


Гел маникюр вероятно еедно от най-красивите неща, които жените правят за себе си. С гел на ноктите, най-малко две седмици сте сигурни, че вашите нокти ще изглеждат съвсем перфектно.Но тази технология има и своите недостатъци. И докато всички тези маникюри изглеждат фантастично, UV експозицията и гелът могат трайно да увредят ноктите ви. Дали ултравиолетовите лампи наистина са сериозен проблем?

Начинът, по който гел маникюрът работи е такъв, че лакът, която се използва се изсушава под ултравиолетова светлина. Това е процес, който се повтаря няколко пъти и той прави лакът да бъде твърд и дълготраен. Но дали това е лошо за здравето на вашата кожа?

Знаем, че UV лъчите не са здравословни като цяло, а лекар Хайди Валдорф, директор на медицинския център лазерна и козметична дерматология The Mount Sinai в Ню Йорк, казва, че има множество случаи на поява на рак на кожата при честа употреба на UV лампи. – Ако често използвате ултравиолетова светлина, риска значително се увеличава, казва д-р Валдорф. Тази лекарка препоръчва преди излагане на ултравиолетова светлина, на кожата на дланите да се нанесе крем със защитен фактор. Въпреки това не може напълно да защитите вашите ръце, защото при този вид маникюр, пръстите се почистват заради гела.

 

Как изглеждат ноктите, когато се премахне гела?

Премахването на гелът може да представлява реален проблем. Ноктите за 10-ина минути се потапят в ацетон и увиват във фолио. Състоянието на ноктите след това е меко казано – ужасно. Когато гелът се премахне, ноктите са слаби, тънки и чупливи. Изглеждат ужасно. Джин Сун, експерт по маникюр и дизайнерка, за себе си казва, че не е голям фен на геловете за нокти. – Не искам поради факта, че ноктите с  се изсушават, а с течение на времето стават некачествени и чупливи, казва Сун Какви.

Въпреки това, тя мисли, че гелът е добър вариант, защото е дълготраен и спестява доста време. Тя предлага гелът да се използва, когато отивате на почивка или за специални поводи, но не и постоянно. – мажете ноктите си с витамин Е, докато има гел на ноктите, съветва тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *