Жестоката цена на славата: 8 месеца тя яде само по 3 ябълки на ден – ето как изглежда след 5 години (Снимки): –


На какво сте готови, за да постигнете мечтата си? Бихте ли жертвали себе си по пътя нагоре? Историята, която ще ви разкажем днес, е именно за една саможертва в името на кариерата и славата . Резултатът е трагичен, както ще видите.

Всичко започва тривиално:

Виктоар Масон Доксер  от Франция е на 18 години. Момичето учи упорито и завършва бакалавърска степен. Същата вечер майка ѝ решава да вземе дъщеря си на шопинг, за да се отпусне. Тогава тя дори не може и да подозира, че в този момент животът на Виктоар ще се превърне в истински кошмар.

Красивото момиче в търговския център е забелязано от престижна агенция. Виктоар винаги е искала да се занимава с политика, но шансът за модна кариера , за която всяко момиче мечтае в юношеските си години, успява да изкуши младата студентка.

Скоро Виктоар вече предприема първите си стъпки в кариерата на модел.  От този ден нейният живот започна да се превръща в ад.

момиче модел

Момичето се чувства просто изгубено в дивата джунгла на модния бизнес, в която доминира нездравословната слабост.

– “Никой не ми каза: трябва да отслабнеш. Казаха ми: през септември имаме седмица на модата, размерът на дрехите е 32-34 – трябва да влезеш в него”.

красиво момиче

За два месеца студентката трябва да загуби около десет килограма. Диетата ѝ? Три ябълки на ден. Може и газирана вода – тя ти позволява да се усещаш стомаха си пълен. Веднъж седмично може да ядеш парче пиле или риба.

анорексичка

Тази стратегия сработва! Виктоар при ръст от 1,78 м тежи вече 47 кг и блести на подиумите на Париж, Милано и Ню Йорк.

Момичето работи с такива известни марки като Александър Маккуин и Миу Миу, постепенно става много популярна, влиза в листата на първите двадесет най-добрите модели.

слаб модел

Но зад целия този външен блясък се крие жестока истина. Виктоар се разболява от анорексия:

“Струваше ми се, че нямам пулс, губех косата си, цикълът ми спря.”

Момичето с ужас си спомня, как редовно припадала след модни ревюта.

Най-лошото е, че всички снимки на моделите се обработват във Photoshop:

„На снимките винаги ми добавяха бузи и скули“, казва Виктоар. – “Моделите, които все още работят за тях, ще кажат, че лъжа – те искат да продължат кариерата си, така че не казват нищо. За да избегнат подозрения от страна на пресата, те ядат хамбургери пред журналисти, а след това, когато камерите са изключени, тичат до тоалетната, където повръщат”.

известен модел

Като възрастна, Виктоар осъзнава, че вече се е загубила като човек. Тя става много самотна. Момичето изпада в дълбока депресия и вижда само един изход от нея. След 8 месеца кариера на модел, тя се опитва да се самоубие.

– “Никой не разбираше. Всички казваха: “Та животът ти е мечтата на всеки!” Но никога не съм била толкова нещастна” – казва Виктоар.

слаб модел

В крайна сметка, тя решава да прекрати договора и да завърши кариерата си на модел.

Наскоро 23-годишната французойка написа книга, озаглавена „Винаги недостатъчно слаба. Дневникът на модела, в който тя правдиво описва всичко: бруталната диета, ужасяващите мерки, дизайнерите, за които жената е само обект на сексуален глад. „Карл Лагерфелд казва: костюмите на Шанел не са подходящи за жени, които имат гърди. Но жената по природа трябва да има гърди! Защо просто не шият това, което подхожда на жените! “

Историята на Виктоар дори вдъхнови правителството да приеме закон, забраняващ твърде жестоките изисквания към мерките на моделите.

модел Виктоар

“Бягай, ако някой ти каже, че трябва да отслабнеш!” Това е съвет, който опитният модел би искала да даде на всички млади момичета, които мечтаят за модния подиум.

Сега Виктоар се връща във форма, вече носи размер 38, започва и театрална кариера. Тя е само един от малкото модели, които се осмеляват да кажат на хората цялата истина зад кулисите на модния бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *