Комплект упражнения за 9 минути, с които коремчето става плоско, а талията тънка –


Всяка жена иска да има тънка талия. Но показването на пресата не е панацея. Освен това някои познати упражнения за корем разширяват талията. Как да постигнете резултати, да избегнете грешки и има ли магически упражнения за идеални обеми?

Ние събрахме опита и знанията на треньорите, които ви казват какво да правите с правилния акцент, за да „направите“ талията си каквато пожелаете.

Какво влияе на обемите?

Разбира се, тежестта на талията зависи от вида на фигурата и жените с тип тяло часовник и круши губят тегло първо там. За разлика от другите, при които излишното тегло се отлага в горната половина на тялото.

 

Но, както казват професионалистите, 3 неща са вредни визуално и физически за всяка талия:

общо наднормено тегло
издут корем
лоша стойка

Талията няма да се появи сама, тя е резултат от обща работа на качеството на тялото. Но то винаги може да бъде подобрено.

 

Направете талията, за която винаги сте мечтали

Оформянето на талията е работа върху коремните мускули. И както знаете, работата върху нея не е въпрос само за упражнения, а да се отървете от мастния слой. Затова създаваме калориен дефицит с:

балансирано хранене
кардио тренировки

 

Тренираните мускули по корема и правилна стойка визуално разтягат и изтъняват силуета, следователно:

направете разтягане за гърба и контролирайте стойката

Но си струва да запомните, че не всички упражнения за коремни плочки са полезни за кръста, а някои, напротив, разширяват го. Компетентните трениращи твърдят, че за да оформите грациозна талия, трябва да обърнете внимание на директния коремен мускул на пресата. “Изпомпването” на същите коси линии води до удължаване на талията.

Най-опасните упражнения от тази гледна точка:

странично усукване
странични завои с тежест
огъване отстрани, седнали на пода

В същото време разтягането на страничните мускули при различни статични усуквания по време на йога или пилатес упражнения оформя красиви извивки на кръста.

 

5 ефективни упражнения за талията ви

Този малък комплекс се изпълнява най-добре в посочената последователност, 3 пъти седмично. Най-доброто време е сутрин.

1. “Вакуум”

Изходно положение: легнали на гърба , крака, огънати в коленете, ръцете по тялото. Това упражнение трябва да се прави на празен стомах.

Поемаме дълбоко въздух, издишваме през устата, максимално освобождавайки белите дробове от въздуха и притискайки предната стена на корема към гръбнака. В това положение гравитацията ви помага. Задържаме се за 15 секунди, отпускаме се. Постепенно можете да доведете продължителността на “издишването” до 1 минута, най-важното – добро усещания.

Повторения : 3-5 комплекта.

Време: от 2 минути.

Трябва да внимавате с вакуума за тези, които имат проблеми със стомаха и червата. Това упражнение повишава коремното налягане, което може да повлияе негативно на нездравословните органи. Упражненията при астма, хернии на гръбначния стълб и сърдечни заболявания са противопоказани.

 

2.

Наклони напред / назад

Изходно положение: стоене, краката на ширината на раменете.

Същността на упражнението: трябва да усетите как мускулите на долната част на гърба са разтегнати. Дълбоко се навеждаме напред, докосвайки ръцете си до пода и се задържаме в това положение. След това внимателно се огънете назад, държейки долната част на гърба с ръце.

Повторения: 15-20 пъти.

Време: от 2 минути.

Това упражнение ще бъде нежелателно за тези, които имат проблеми с лумбалната област на гърба, хронични главоболия или повишено вътречерепно налягане.

 

3. Бокс завъртания

Изходна позиция: легнали на гърба, краката леко огънати в коленете.

Основната характеристика на упражнението е бързото темпо. Откъсваме от пода само раменете и веднага се връщаме назад. Уверяваме се, че пресата не се отпуска по време на упражнението.

Повторения: 3 серии по 12-15 пъти.

Време: от 2 минути.

Упражнението е противопоказано в острия период на гастрит или ревматизъм, при заболявания на жлъчния мехур. Внимание трябва да се изпълнява от тези, които имат проблеми с дихателната и сърдечно-съдовата система.

 

4. Планк

Изходна позиция: изправени на пръстите на краката успоредно на пода, акцент върху дланите или лактите.

Най-важното е да следвате правия ред на тялото, като се стараете да не се огъвате

Повторения : 2-3 подхода от половин минута. Ефективно ще променете външния вид на талията си

Време : от 2 минути.

Струва си да отложите упражнението, ако наскоро сте претърпели цезарово сечение (до 6 месеца) или друга операция, имате проблеми със сухожилията, възпаление на вътрешните органи или проблеми със сърцето и кръвоносните съдове.

 

5. Странично разтягане

Изходно положение: стоене, крака 30–35 см широки, ръцете се опират на бедрата точно над коленете.

Вдишваме, издишваме, вкарваме в стомаха и заемаме поза, сякаш искаме да седнем. Спуснете лявата ръка, така че лакътът да е на огънатото ляво коляно. Издърпайте десния крак отстрани, издърпайте пръста на крака, вдигнете дясната ръка и я протегнете пред себе си или нагоре. Задържаме се в това положение за 8 секунди. Ние строго контролираме разтягането встрани, опитвайки се да не се навеждаме напред.

Повторения: 2-3 пъти за всяка страна.

Време: 1 минута.

Трябва да сте внимателни с разтягане, ако имате високо кръвно налягане, проблеми със ставите и възпаление на вътрешните органи.

Проследявали ли сте кои упражнения са били ефективни за вас?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *