Ето как да разберем заразени ли сме с COVID-19 без PCR-тест – 100% сигурно! –

Нов иновационен метод за откриване на коронавирусна инфекция у човека заплашва да изпрати популярните PCR-тестове в забвение. Американски учени предложиха определяне на коронавирусна инфекция с помощта на глюкомери – според експерти това е много надежден метод за диагностика на COVID-19 .

Изследователи от Калифорнийския университет в Сан Диего публикуваха препринт на научна статия, очертаваща идеята за използване на глюкомери за откриване на инфекция с новия тип коронавирус. Според експерти тези устройства, които обикновено се използват за измерване на кръвната захар, могат да открият covid в човешката слюнка.

глюкомер

За диагностициране на вируса чрез пробата от слюнка, тя се смесва със съединение, съдържащо специален молекулярен комплекс.

„Клиничните проучвания показват, че конвенционалният глюкометър може да открие вируса SARS-CoV-2 в слюнката на пациента в рамките на един час“, казват авторите на проекта.

Учените заявяват, че глюкометърът открива наличието на такава концентрация на захар, която пряко корелира със съдържанието на вирусен протеин в слюнката. При здрав човек показателите ще бъдат нула.

Експертите отбелязват, че този метод за диагностициране на covid не може да бъде класифициран като прост. Всички познати днес тестове обаче не работят с абсолютна точност. Разработчиците на метода, използващ глюкомер, твърдят, че той е 100% ефективен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *