Съветите на баба Ванга за здраве и дълголетие

Известната българска пророчица баба Ванга често е казвала колко е важно да съхраним здравето си възможно най-дълго време. Самата тя живя дълги години и почти не е боледувала, предават от jenata.blitz.bg. С примера и съветите си петричката ясновидка ни подсказва какви правила трябва да следваме, за да съхраним здравето, младостта и отличното си настроение дълги години. Днес сме подбрали специално за вас най-важните съвета на баба Ванга за отлично здраве и младост.

Най-важното й и просто правило е превенция на болестите. По-добре е заболяването да се предотврати, отколкото по-късно да се лекува. Простият й съвет към всички е да спазват дневен режим, определен начин на живот и специална диета. Ванга препоръчва да наблягаме на млечните продукти (мляко, кисело-млечни продукти, прясно сирене или извара), яйцата и бобовите култури. Според нея натуралните продукти са най-добрата и здравословна храна, която привежда всички процеси в организма в норма.

Самата Ванга обичаше да яде ръжен, черен и сив хляб, тъй като съдържа повече хранителни вещества, отколкото белия и пшеничения. Според петричката пророчица, с помощта на пщеницата, или по-скоро със сварените й кълнове, можем да запазим младостта и красотата си. По думите й, е добре да ядем пшеница поне веднъж годишно. Тя лекува сърцето и поддържа кръвното в норма.

Ванга съветва да пием чак от горски треви, тъй като те са създадени от природата, укрепват имунитета и помагат да се справим с болестите. Тревите и плодовете за чая тя е събирала и сушила сама. По думите й, най-полезни за един човек са билките, плодовете и зеленчуците, които растат в района, в който той живее. Ясновидката казва, че голяма част от медикаментите и лекарствата не са полезни и препятстват притока на полезни вещества, затова не трябва да им се доверяваме прекалено често.

Според нея, сънят има голямо значение за здравето. Самата тя е лягала не по-късно от 10 часа вечерта и винаги е ставала рано – в 5-6 часа сутринта. По думите й, този режим е най-добрият за организма и оказва най-добро влияние както на душевното, така и на физическото състояние на човека. Активната подвижна работа, чистият въздух и природа правят човека здрав, силен и весел. Ванга, която цял живот е живяла на село, никога не си е позволявала да бъде мързелива. Дори и сляпа, тя изпълнява домашните си задължения наравно с всички останали.

И най-важният съвет на пророчицата, който тя дава на всички, които я търсят за помощ: да запазят себе си и душата си в духовна чистота. Добротата, чистите мисли, честността, желанието да помогнеш на тези, които имат нужда и да утешиш другите – всичко това променя човека и му помага да се излекува както отвътре, така и отвън. А за да съхраните младостта и красотата си, трябва да се стараете да започвате всеки ден с усмивка! Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да започнете нова диета или да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *