Знаете ли тези малки тайни според формата на тялото ви, никога няма да качите излишни килограми –

Всички типове тяло са уникални и красиви, но замисляли ли сте се защо хората съхраняват мазнини в определени области на тялото си? Някои жени имат тенденция да наддават на тегло около средната си част, други около бедрата и дупето. Всички ние имаме своите „проблемни зони“ и проблеми със загубата на тегло, които се основават на нашия тип тяло. Днес ще ви кажем кои храни работят най-добре за вас, за да можете да отслабнете и да сте здрави.

Тази форма на тялото се характеризира с тесни бедра и недефинирана талия.

Въпреки че е по-малко вероятно да напълнеете, трябва да включите храни със здравословни мазнини (авокадо, бадеми, сьомга и др.) И растителни протеини във вашата диета.

Не забравяйте, че колкото и да сте слаби, все пак е важно да спазвате здравословна диета. Затова се уверете, че не ядете твърде много сладкиши и бързо хранене.

Ако това е вашият тип тяло, вие сте склонни да наддавате на тегло в средната си част. Ето защо, перфектната диета за вас е да ядете малко и често. Тоест яжте шест пъти на ден, но намалете порциите си.

Консумирайте храни, богати на фибри, плодове, зеленчуци, витамин С и нискомаслени млечни продукти. Ако ядете кисело мляко, уверете се, че то е това което помага да регулирате храносмилането си.

Трябва да избягвате храни, които генерират газове и подуване, като бърза храна, хляб и някои зеленчуци.

Крушовидно тяло се характеризира с много по-голям размер на бедрата от този на бюста. Хората с тази форма на тялото са склонни да наддават на тегло около бедрата и дупето и може да изпитат задържане на вода.

Консумирайте месо, риба, яйца, млечни продукти и храни с високо съдържание на протеини.

Плодове като диня или ананас са чудесни за вас, тъй като прочистват тялото ви, като премахват токсините, които забавят метаболизма ви. Комбинирайте ги с билкови чайове като зелен чай.

Избягвайте храни с високо съдържание на натрий. С други думи, намалете приема на сол и също така избягвайте рафинирани храни като хляб, юфка и ориз

Въпреки че това е най-желаната форма на тялото, жените с фигура пясъчен часовник са склонни да наддават равномерно по цялото си тяло и да нямат мускулен тонус.

Рискувате да имате високи нива на кръвна захар, затова се препоръчва да избирате храни с нисък гликемичен индекс и да ядете пет до шест малки хранения на ден. Яжте повече пресни плодове и зеленчуци и консумирайте здравословни мазнини от протеини.

Избягвайте рафинираните храни (бял хляб, юфка и ориз)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *