11 причини да ви е бавен метаболизма, а вие се питате откъде качвате килограми, всичко е ясно –

Една от основните причини за напълняване и ниска ефективност на диетите е забавеният метаболизъм в организма. Тайната на стройността на много слаби жени изобщо не е изтощителен пост или редовно посещение на фитнес, а просто в ускорен метаболизъм . Много хора го стимулират със специално подбран комплекс от продукти . Разбира се, никой не отменя здравословния начин на живот и правилния режим!

Нека да разгледаме възможните фактори, които забавят метаболизма . От 11-те причини по-долу вероятно ще се намери намек защо диетите не работят и тялото не бърза да се сбогува с тези излишни килограми.

 

 

Причини за бавен метаболизъм

Стрес
Нервното напрежение забавя метаболитните процеси. Проучванията показват, че по време на стрес женското тяло изгаря със 100 калории по-малко, отколкото в спокойно състояние.

Недостиг на желязо

Желязото действа като кислороден доставчик на мускулите. С кислородния глад нивото на енергия намалява, а с него метаболизмът се забавя. Не забравяйте да включите в диетата си храни, богати на желязо: елда, бобови растения, черен дроб.

Яденето на зеленчуци и плодове с нитрати

Плодовете, които би трябвало да са в полза на тялото, могат да му навредят! Следете качеството на зеленчуците и плодовете, които ядете : химикалите, с които те често се третират, пречат на нормалния метаболизъм.

Липса на йод
Щитовидната жлеза влияе пряко върху метаболизма, така че тя трябва да се подхранва от време на време с йодирана сол, както и да ядете морски дарове и яйца.

Твърде висока температура в къщата

Лекарите отдавна съветват да проветряват помещението преди лягане и причината за това не е само унищожаването на бактериите. Студът активира подкожните мазнини, които са отговорни за изгарянето на калории.

Грешни закуски
Постоянните закуски с бързи въглехидрати само вредят на фигурата. Заменете бисквитките, кифличките, сладките кисели млека с ядки. Полиненаситените киселини, които те съдържат, спомагат за повишаване на активността на хормоните, отговорни за изгарянето на мазнините.

сутрешен изгрев

Сутрешното слънце настройва тялото ни към правилния дневен ритъм. А то от своя страна регулира съня, количеството консумирана храна и изразходваната енергия. Вземете витамин D сутрин, за да засилите метаболитните процеси.

 

Премахнете силовите тренировки

С добро количество упражнения ще засилите метаболизма си до 48 часа. Не забравяйте, че колкото повече мускулна маса натрупвате, толкова по-малко телесни мазнини ще имате

 

Липса на млечни продукти в диетата

Млечните продукти съдържат хранителни вещества и киселини, които влияят върху изгарянето на мазнините и формирането на нови мускули. Освен това млякото съдържа калций, който е много важен за регулирането на метаболизма.

Недостатъчен прием на вода

Дневната норма на водата за нормален метаболизъм е 1,5 литра на ден. Зеленият чай изгаря добре калориите, а редица детокс напитки премахват токсините от тялото.

Нередовно хранене

Храните се нередовно, така принуждавате тялото да съхранява енергия, защото то не знае кога и дали изобщо ще има следващо хранене. Ядейки храна на всеки 3-4 часа, ще внесете стабилност в храносмилателната система и ще подпомогнете метаболизма.

Това са тайните, които тялото ни крие! Следете диетата си , яжте здравословни храни и поддържайте добра форма. И споделете полезна информация с приятелите си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *