Биляна Гавазова натри носа на бТВ и Хекимян – започва нова кариера (Снимка): –

След като изненадващо напусна бТВ в началото на годината, любимата журналистка Биляна Гавазова се отдаде на пълен релакс и на прекрасното си семейство. Злите езици шушукаха, че Гавазова е напуснала медията обидена, защото шефът й, Антон Хекимян , не се е опитал да я задържи въпреки чудесното й представяне на екран.

Дали в слуховете има зрънце истина – това едва ли ще научим, но пък Биляна намери интересен начин да натрие носовете и на медията, която я утвърди като журналист, и на самия Хекимян.

Любопитна опция за кариерно развитие е била предложена на симпатичната водеща. Засега тя не е разкрила точно какви предложения е получила, но изглежда, става въпрос за политика. Напоследък избори у нас са правят през няколко месеца и Биляна най-вероятно ще взима добри пари, ако се уреди в това поприще.

Макар че все още официално се води без работа, Биляна Гавазова преди няколко дни показа, че не може да се оплаче от липса на ангажименти. Тя е била модератор на конференция, на която се е обсъждало как да се разграничават полезните от вредните храни. Била е поканена от Италианското посолство в България, а на събитието се е видяла с доста хора с влияние в европейската политика по храните. По повод тази тема освободената от Антон Хекимян бивша водеща на „Тази сутрин” написа в социалните мрежи цяло изложение, което прилича на политическа реч. Тя обяви, че родното сирене и кашкавала ни съвсем скоро може да бъдат обявени за вредни в цяла Европа, и че правителството ни – което и да е то, трябва да вземе отношение по темата и да ги защити.

Биляна Гавазова оратор

Думите й издават, че тв звездата май има амбиции да се изявява в области, свързани с политиката но храните. Ето част от текста: „В края на годината в Европейската комисия предстои широк дебат с възможност да бъде взето и окончателно решение – всички държави в общността да маркират храните и напитките с един и същи етикет. В Европа се борят две основни схеми – тази на „светофара” и „батерията”. От думите на доцент д-р Захари Велчев стана ясно, че при избора на NutriScore или цветната схема (светофара –  б.а.) българското сирене и кашкавал могат да светнат в червено като ВРЕДНИ храни. Доста смущаващо, нали? Българската държава също има право на мнение, дори е препоръчително, но засега нагласите са да запазим НЕУТРАЛИТЕТ. Дали? И в чия полза би било това? Възникват много въпроси, които тепърва ще бъдат обсъждани. Защото без правителство може и да изкараме известно време, но без храна и вода… едва ли…”.

Няколко дни след като ги написа тези наподобяващи политическо изявление думи, водещата публикува „понеделнишка” снимка, на която изглежда доста делово. Откакто си събра багажа от Би Ти Ви, Гавазова показваше основно „отпускарски” снимки, за които позира в лежерен вид. Този път обаче бе в бяла риза, седнала зад волана, като че ли отиваща на работа. Към снимката Биляна написа „Избирам светлата страна”. Какво има предвид, засега не е известно. Най-вероятно става въпрос за работа, свързана с някаква кауза. Нищо чудно тя да е в областта на любимата й тема – безопасност на храните и защитата на родната продукция, писа Уикенд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.