Най- мощният ритуал за защита на семейството от болести, беди и нещастия се прави днес вечерта или утре сутринта


Четвъртъчна сол – специален продукт, който се ползва в православната култура. Приготвя се само веднъж годишно, през нощта на сряда срещу четвъртък по време на Страстната седмица или сутринта на Велики Четвъртък.

Не всеки знае, че четвъртъчната сол има силна енергия и лечебна мощ.

Нашите предшественици са я използвали за най-разнообразни цели: умивали с нея пациентите, давали я на болните животни, прибавяли я към почвата за богата реколта, разпръсвали са я в ъглите на дома за защита срещу болести и уроки.

Сега хората също вярват в силата на четвъртъчната сол и я приготвят, като спазват всички традиции. Предлагаме ви една от най-изпитаните рецепти и се надяваме, че тази сол ще защити вас и вашето семейство от болести, беди и нещастия!

 

Как да си приготвите четвъртъчна сол?

Съставки:

1,5 кг каменна сол

200 грама ръжено брашно

 

Приготвяне:

1) В чист и сух тиган сипете сол и 12 супени лъжици ръжено брашно. След това кажете три пъти: “Велики Четвъртък от червеи и от всякаква гадина ме спаси и ме помилвай за дълго време.”

2) Запържете солта заедно с брашното, докато тя напълно потъмнее. В същото време бъркайте с дървена лъжица в посока на часовниковата стрелка.

3) Готовата сол оставете в чиния до полунощ, а след това я сложете в нова платнена торбичка и здраво я завържете.

При завършване на подготовката запалете свещ и прочетете над готовата сол молитвата: “Бог, нашият Спасител, който се появи чрез пророка Елисей в Ерихон, и така от солта да направи здрава вредната вода! Ти сам благослови тази сол и направи така, че да донесе радост. И само ти – нашият Бог, на тебе въздаваме слава, на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги, и во веки веков. Амин.”

 

След това трябва да скриете торбичката на сигурно място и да използвате солта до следващия Велики Четвъртък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *