На седем месеца е, тежи 450 грама, а историята му ще промени гледната ви точка за живота


Малкият Матю Ридъл III е на седем месеца, а мнозина ще го помислят за новородено бебе. Когато е роден, тежи 450 грама и е диагностициран с тежка болест.

Майка му, Женевив Кук, от Луисвил трябвало да роди по-рано от обикновено, на 28-та седмица. Лекарите отбелязват, че нещо не е наред с плода, затова предизвикали раждане.

Когато видял бял свят, той е едва 450 грама и облечен в дрехи за момиче.

– Преди да напуснат болницата след 98 дни, те ни казаха, че имат микроцефалия. Те обясниха, че мозъкът му е спрял да се развива и че вероятно няма да живее дълго, каза Женевиев за wlky.com.

След три месеца са пристигнали резултатите от новите анализи, което потвърждава, че това дете има рядка форма на дуорфизъм. Най-важното е, че Матю ще има нормален живот, може да ходи на училище, да се развива, да учи, да играе, но винаги да е малък. В момента е около 1,6 кг.

– Много хора го насърчават и това е хубаво. Но има и такива, които са шокирани от външния му вид и не могат да повярват на очите си, когато го видят, добави майката към това дете.

Желанието да живее този малък войник се насърчава от семейството му. Резултатите от анализите са положителни, така че за една година Матю ще ще порасне толкова, че ще тича в парка.


 


 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *