Умиращо момиче иска родителите му да бъдат наказани сурово


21-годишната Марайа Уолтън от щата Айдахо в САЩ узнала за вродения си порок на сърцето само преди три години. Когато момичето било малко, нейните родители-мормони се отказали от операция, която е можела да спаси живота на дъщеря им и решили да използват само треви и молитви за изцеление на Марайа.

Сега девойката е прикована към болничното легло — нейните дробове и сърце са неспособни да обезпечат организма с кислород и се оказва, че е твърде късно да се прави хирургическа интервенция, лекарите могат само да облекчат състоянието на болната, пишат местните издания.

„Те се молеха за мен и казваха: „Бог ще те изцели, нужно е просто да повярваш“. Аз смятам, че е дошло време те да бъдат наказани“, казва умиращата Марайа.

Момичето заедно със своите братя се опитват да докарат сериозни наказания за родителите им, но по законите на щата Айдахо е невъзможно те да бъдат привлечени към отговорност. Свободата на вероизповеданията позволява на вярващите да отказват лечение за децата им и не може нищо да се направи. Организацията „Детско право на живот“ се опитва да промени съществуващото законодателство, но засега неуспешно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *