5 показателя на тялото ви, че може да имате диабет и е време да посетите лекар

Диабетът е модерна болест, която засяга все повече хора на планетата всеки ден. Особено тревожно е, че тази бройка постоянно расте въпреки че много хора не им е поставена диагноза, тъй като симптомите са скрити и на пръв поглед обичайни, така че диагнозата трудно се определя. Поради тези причини не забравяйте някои сигнали, особено жаждата.

„Жените често предсказват някои признаци.
Да речем, най-често се свързват проблемите с пикочния мехур и бъбреците, ако често ходят в тоалетната, а това е ясен показател, че има проблем с регулирането на нивата на кръвната захар в организма „, казва за“ Womans Health „, ендокринолог от Спешен център в Бостън.

Ако диабет тип 2 не се лекува, може сериозно да наруши здравето и да причини многобройни усложнения – сърдечно заболяване, увреждане на нервите, деменция.

 

Ето и 5-те най-чести симптома на това коварно забоялване:

уриниране

Вие непрекъснато ходите до банята. Когато в организма има излишни захари, тялото ви инстинктивно се опитва да се отърве от тях и уринирането е един от най-ефективните начини.

жажда

Много пациенти, които не знаят, че имат диабет, винаги са жадни и се влошават, като пият повече сокове. Симптомите на дехидратация са по-тъмна урина.

умора

Усещането за умора е друг показател за диабета. Точно както нуждата от храна, дехидратацията и липсата на захар в организма могат да доведат до намаляване на енергията.

дъх

Диабетът се свързва с лош дъх. Сухота в устата поради неконтролирана жажда причинява и показва, че трябва да посетите лекар.

Замъглено виждане

Слабо, замъглено виждане е често срещан симптом при жените. А именно, високото ниво на кръвна захар води до течност от тъканта, включително и в очите. Ако не се лекува, диабетът може да доведе до трайно зрително увреждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *