Медици от САЩ установиха какво сънуват хората преди да умрат

Американски лекари от хосписа Buffalo проведоха проучване, резултатите от което бяха публикувани в Journal of Palliative Medicine. Те са интервюирали неизлечимо болни хора и са разбрали какво най-често сънуват те в последните си дни на белия свят. 

Лекарите наблюдавали пациентите си повече от 10 години и установили, че необичайни сънища започват да ги спохождат около три седмици преди смъртта. Всички наблюдавани твърдели, че сънищата им са ярки и ясни, затова много приличали на реалността.

 

Най-често срещаният сюжет бил този, при който болните виждат своите близки, които вече не са живи. Те разговаряли с тях, викали ги със себе си и ги утешавали, че скоро ще умрат.

59% от анкетираните разказали, че сънували как се подготвят за пътешествие: купували си  билети, стягали си багажа. След това в очакване на отпътуването им около тях се събирали близки и роднини, живи или вече починали. Според пациентите това изпращане било толкова хубаво, че не им се искало да се разделят  с дошлите да им кажат сбогом.

 

Някои в съня си пък общували с живите си роднини – това са 29%. Други 28% виждали истории от живота си, които са им донесли удоволствие.

Изключение правят децата. В сънищата си те играели с мъртвите си домашни любимци. Понякога те виждали хора, но не ги разпознавали.

Как да се отървем от миризмата на старост на тялото?

Лекарите са убедени, че сънищата от последните нощи в живота на хората им помагат психологически да се успокоят преди хората преди смъртта да ги потопи във вечния им сън./zdrave.to

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *