5 предмета, които спокойно може да почиствате в пералнята! Пере ги идеално

Разработчиците на пералната машина вероятно дори не са си представяли целите, за които ще се използва това устройство. Въпреки че сме свикнали да използваме пералнята за пране на различни дрехи и спално бельо, със сигурност не е необходимо да се ограничаваме с това – този домакински уред може да се използва и за пране на различни вещи . И така, за какво можем да изперем в пералнята ?

силиконови формички

Силиконови кухненски прибори

В пералнята можем да почистим различни силиконови кухненски прибори. Старите петна се отстраняват трудно на ръка, така че можете да миете различни форми за печене в пералнята.

килим в пералня

Различни килими

Пералнята може ефективно да пере различни постелки, като постелка за кола или постелка за йога. Изберете щадящ режим на пране и задайте най-ниската температура. Забършете добре чистата постелка с кърпа и подсушете.

конструктор в пералня

Играчки и конструктори

Вероятно сте прали плюшени играчки в пералнята, но замисляли ли сте се някога, че можете да перете и дизайнерски части там? Поставете ги в специална торбичка и изперете.

завеса за баня

Платове и завеси за баня

Перете завесите за баня поне веднъж месечно, като е препоръчително да се перат на всеки две седмици, защото натрупват много бактерии.

раници в пералня

Раници и платнени чанти

Мръсните маратонки и остатъците в кутиите за храна са много благоприятна среда за размножаване на бактерии, затова се препоръчва да се перат спортните чанти и раници в пералня поне веднъж на две седмици.

Този списък с артикули в никакъв случай не е изчерпателен – пералнята може да се използва за поддържане на много различни предмети чисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.