Жена е сигурна, че се омъжва за портиер, почти припада, когато среща милионер пред олтара


“Ще се омъжиш ли за мен?” – попита портиер жена, която беше срещнал преди няколко седмици. Когато жената каза „да“, тя нямаше представа, че я очаква изненада, която почти ще я накара да припадне в деня на сватбата си.

Когато Силвия излезе от колата си, облечена в красива бяла рокля в деня на сватбата си, тя погледна към паркинга на църквата и попита сестра си: „Някои от тези скъпи коли изглеждат ли ти познати?“

Когато сестра й каза, че не ги разпознава, Силвия си помисли, че е странно, защото мъжът, за когото се омъжва, не е богат. Всъщност той работеше като портиер в нейния квартал и Силвия беше сигурна, че той няма приятели или семейство, които да могат да си позволят скъпи возила.

Няма значение, трябва да са чужди, помисли си Силвия, преди нейните шаферки да й помогнат да премине през входа на църквата. Тя остана в стаята за подготовка, преди майка й да я извика навън.

— Хайде, Силвия — каза майка й. — Време е да тръгнеш по пътеката с баща си.

До този момент Силвия не беше виждала младоженеца Роб. Въпреки това, когато го видя, докато вървеше по пътеката, държейки ръката на баща си, тя едва успя да го познае.

Когато Силвия се приближи до олтара, тя се огледа и забеляза декорациите вътре в църквата. Те трябваше да са супер скъпи. “Как Роб си ги е позволил?” — учуди се тя.

Веднага щом стигна до олтара и погледна Роб, тя усети, че главата й се замая. Щеше да припадне. Това не можеше да е истина, помисли си Силвия. Мъжът, когото смяташе за портиер, я чакаше пред олтара с вид на милионер, облечен в дизайнерски тоалет и скъпи обувки.

Преди месец Силвия се прибираше от магазина, след като купи храна за хората от приюта, в който беше доброволец. Тя беше добросърдечно момиче, което обичаше да помага на другите. Дори хранеше бездомните и прекарваше време с ранени животни в местния приют за животни.

Докато се прибираше от магазина, Силвия се оглеждаше дали някой няма нужда от храна, както правеше често. Този път забелязала млад мъж, облян в пот, да чисти двора на голяма къща в нейния квартал.

Тъй като никога не го беше виждала наоколо, тя си помисли, че трябва да е нает от богатото семейство, живеещо в тази къща. Като го гледаше как работи в парещата жега, тя се почувства зле, затова извади бутилка вода и сандвич от кафявата си платнена чанта.

— Ето, сър! Това е за вас — подаде му тя бутилката с вода и кутията със сандвичи.

— За мен? О, това е толкова мило от ваша страна! – отвърна мъжът.

— Сигурно сте гладен след толкова труд. Скоро ли сте започнали да чистите дворове в този квартал? Никога не съм ви виждала — попита Силвия.

— Ъмм… аз…

— О, няма значение. Моля, вземете този сандвич. Наистина е хубав!

Мъжът разви сандвича и отхапа.

— О, това е толкова вкусно! Месото е супер сочно. Това е иберийски хамон, нали? — попита той.

— Не — засмя се Силвия. — Това е просто обикновен сандвич с пеперони от магазина. Нищо изискано.

Докато мъжът ядеше сандвича си, Силвия се представи и го попита как се казва.

— Аз съм Роб — отвърна той.

— Беше толкова приятно да се запознаем, Роб! — Силвия се усмихна. — Надявам се да те видя отново тук.

Скоро Силвия и Роб станаха приятели от честите им срещи пред една и съща къща в нейния квартал. Те се опознаха и скоро се влюбиха.

Две седмици след първата им среща Роб и Силвия излязоха на среща. Той беше без кола, когато дойде да я вземе от дома й. Пристигна пеша и попита Силвия дали ще й е удобно да върви с него по улицата до най-близкия ресторант.

— Няма проблем, Роб. Никога не съм казвала, че искам да отида на среща с теб в кола. — Тя го хвана за ръката и двамата тръгнаха към ресторанта.

— И така, какво правиш освен работата си? – попита го Силвия.

Роб беше изненадан да види, че проявява интерес към неговите хобита.

— Никой досега не ми е задавал този въпрос. Ти си първата жена, която иска да знае за моята личност — каза той.

— О, наистина? Това е толкова основен въпрос! — Силвия се засмя.

След като вечеряха и се опознаха по-добре, Силвия и Роб вървяха по улицата, когато внезапно Роб спря и хвана ръката на Силвия.

— Какво правиш? — попита тя.

— Ще се омъжиш ли за мен, Силвия? — попита Роб на едно коляно.

— Роб? О, Боже мой! — Силвия покри лицето си с ръце — Да!

След като Роб я прегърна, той каза:

— Чака те изненада!

— Каква изненада? – попита Силвия.

— Ще разкрия това в деня, когато се венчаем! — той се засмя.

Две седмици по-късно Роб стоеше пред олтара, а Силвия го гледаше с широко отворени очи. През цялото това време тя мислеше, че Роб е портиер, но в действителност той беше милионер.

— Никога не съм ти разказвал за моя бизнес, защото исках да съм сигурен, че си правилната — каза й Роб.

— Какво имаш предвид? — попита Силвия, когато веждите й се събраха.

— Ти беше първото момиче, впечатлено от моята личност, а не от богатството ми. Никога не те интересуваха парите. Моите интереси, природа и ценности бяха всичко, което имаше значение за теб и това ме накара да се влюбя в теб, Силвия. — Роб я държеше за ръката. — Вече търсех момиче и когато те срещнах, бях почти сигурен, че ти си тази, която търся.

— Знаеш ли кое е най-хубавото нещо в теб? — попита Роб. — Нямаш нужда от много пари, за да се радваш на живота. Намираш радост в най-простите неща, като да прекарваш време с бедните и да храниш кучета. Ти си жената, която винаги съм искал!

В този ден Силвия се омъжи за милионер вместо за портиер и отпразнува големия си ден в един от най-скъпите ресторанти в града. Никога не бе предполагала, че нейната доброта ще промени живота й към по-добро.

Какво можем да научим от тази история?

  • Винаги гледайте личността на хората, а не тяхното богатство. Силвия беше готова да се омъжи за Роб, въпреки че знаеше, че той няма кола и много пари. Тя го харесваше заради характера му.
  • Бъдете добри с другите около вас. И ние като Силвия трябва да помагаме на нуждаещите се колкото можем. Не всеки има късмета да си позволи лукса на живота.