Вече подминавам салона – сигурно мислят, че ходя при конкуренцията. Не, просто домашният ми лифтинг удря всички процедури в земята! –


Маслото от ленено семе  е лекарствен продукт, който се използва широко като лекарство, за готвене и в козметологията. С него лесно може да подобрим състоянието на кожата на лицето, тялото и косата.

Съставът на ленено масло включва такива полезни витамини като F, A и E.

 

Те насърчават интензивното подхранване , влажността на кожата и я предпазват от преждевременно стареене .

 

Днес ще споделим с вас една рецепта за уникална, естествена  лифтинг маска от ленено семе . Този козметичен продукт допринася за корекция контура на лицето и изглажда фините бръчки.

Лифтинг маска от ленено масло

ленено масло за лифтинг маска

СЪСТАВКИ:

 • 1 ч.л. ленено семе
 • 60 гр.  вода

ПРИГОТВЯНЕ:

 1. Поставете лененото семе в малка чаша или купа. Залейте с вода, а след това в рамките на няколко минути разклащайте сместа.
  ленено масло за лифтинг маска
 2. Покрийте сместа с хартиена кърпа и оставете да се запари в продължение на 2-3 часа.
  ленено масло за лифтинг маска
 3. След определеното време семената ще отделят полезна слуз. Прецедете, за да се отделят семената. Нанесете ефективната субстанция с помощта на памучен тампон върху почистеното лице и шия.
  ленено масло за лифтинг маска
 4. Приложете поне 5 слоя, като дайте на всеки от тях време да изсъхне.
  ленено масло за лифтинг маска

След полагането на всички слоеве трябва да полежите със затворени очи около 15-20 минути, опитвайки се да запазите лицето спокойно. След това отмийте маската с топла отвара от лайка и нанесете върху лицето и кожата на шията подхранващ крем . Тази процедура трябва да се извършва всеки ден. Курсът – минимум 15 маски.

В рамките на 1 месец кожата ви ще се отблагодари за грижите! Не забравяйте да споделите рецептата за естествената лифтинг маска с приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *