Първи случай на починало бебе от коронавирус


Първи случай на починало от коронавирус бебе регистрираха в Чикаго, щата Илинойс. Министерството на здравеопазването в щата уточни, че детето е по-малко от година, без да уточнява съобщава дали то е имало съпътстващи заболявания. За болестта се твърди, че в много редки случаи засяга децата и смъртните случаи сред младите хора са рядкост.

„Днес имам ужасно тъжна информация, която трябва да съобщя. Сред смъртните случаи през последните 24 часа има държавен служител и много малко дете“, съобщи губернаторът на щата Джей Би Прицкер. „Знам колко е трудна за приемане тази новина, особено когато става въпрос за съвсем малко дете“, добави той.

„Бебето в Чикаго е първата детска смърт в САЩ, свързана с коронавирус“, заяви директорът на отдела за обществено здраве в Илинойс д-р Нгози Езике. В момента се води разследване, за да се установи точната причина на смъртта.

„Никога досега не е имало смърт, свързана с COVID-19 при кърмачета. В момента се провежда пълно разследване, за да се установи причината за смъртта“, каза Езике, цитиран от CNN. „Трябва да направим всичко възможно, за да предотвратим разпространението на този смъртоносен вирус. Ако не, за да защитим себе си, то за да защитим хората около нас.“, призова той.

„Разследването на причината за смъртта е в ход“, каза още Езике.

По-рано в Китай съобщи за смъртта на дете, по-малко от годинка, заразено с коронавирус, припомня CNN. Това дете обаче имаше съпътстващи здравословни проблеми.

САЩ се превърна тази седмица в страната в света, регистрирала най-голям брой случаи на заразяване с коронавирус.

Близо 120 000 души са заразени, а близо 2 000 починаха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *