Главен лекар на болница падна през прозореца от 5-ия етаж


Необичаен инцидент се случи в Красноярск преди два дни. През прозореца на кабинета си, разположен на петия етаж, посред бял ден, изпълняващият длъжността главен лекар на болница за ветерани залитна и падна.

Според информацията, публикувана на официалния уебсайт на болницата, 47-годишната Елена Непомняща заема тази позиция от февруари. Лекарката притежава степен кандидат на медицинските науки, има двама сина.

Сега жената е в сериозно състояние в отделението за реанимация. Тя претърпя спешна операция, животът й беше спасен, но лекарите не дават добри прогнози.

Какво се случва?

По неофициални данни през този ден е проведен конферентен разговор, по време на който се обсъждал въпросът за препрофилирането на една от болничните сгради за пациенти с диагноза COVID-19. Имало е идея да бъдат изведени всички болни, които са там, и да се настанят тези, които са заразени с новия коронавирус.

Действащият главен лекар е била категорично против. Нейните аргументи са острата липса на защитна екипировка и общата липса на обучение на персонала на лечебното заведение. Но да се предотврати постановлението за промяна на профила на болницата, вече не било възможно. Въпросът бил решен.

На 16 април уебсайтът на болницата публикува информация за промените в работата на клиниката: „Във връзка с преназначаването на сградата в 11 Вилски, за да се приемат пациенти с коронавирус, работата на консултативната клиника ще бъде организирана в сградата на ул.„ Мир 99 “.

Пациентите били прехвърлени в различни лечебни заведения и болницата се готвила да приеме пациенти с коронавирусна инфекция.

Дали инцидентът е свързан с всички тези промени в болницата, не се знае. Но в личен разговор много служители казват пред КП, че не разбират постъпката на действащия главен лекар:

„Човек на ръководна длъжност, особено работещ в медицинска институция, трябва да е възможно най-въздържан, да може да анализира ситуацията и да излиза от най-трудните моменти. Тъй като лекарите и особено лидерът носят специална отговорност за пациентите. И не само за своите. За управлението е изключително важно да може да вземе правилното решение в дадена ситуация, дори с някои корекции. Човек в такава позиция няма право да допуска всякакви импулсивни действия, защото десетки, ако не и стотици хора, зависят от него“.

Ето какво разказа за жертвата един от сътрудниците на „Комсомолская правда“ в Красноярск:

„Това е много силна личност. Лидер. Не е ясно какво се е случило, може би й се е насъбрало. Възникнало е психологическо изгаряне. Не мога да го обясня с друго, въпреки че я познавам от много години. Много сме притеснени за нейното семейство. Те в момента са дежурни до леглото й.“

Органите на реда сега разследват инцидента.

Превод: Glas.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *