Отчаяна майка пусна видео как 9-годишния ѝ син мечтае да се самоубие, заради тормоз в училище –


Отчаяна майка сподели трогателно видео на деветгодишния си син, който моли за въже, за да се самоубие, след като е бил тормозен в училище заради това, че е джудже, пише Daily Mail.

Ярака Бейлс от Бризбейн заснела сина си Куадън да плаче в колата, след като го взела от училище в сряда и сподели видеото във Фейсбук. Ученикът, който има най-често срещания “джуджешки вид”, наречен ахондроплазия, казва на майка си: „Дай ми въже, искам да се самоубия“.

 

 

 

 

В смущаващото видео, което е гледано повече от три милиона пъти, детето също споделя: „Просто искам да се намушкам в сърцето… Искам някой да ме убие“.

 

Откакто сподели видеоклипа, Бейлс е залята с любезни съобщения за подкрепа от приятели и непознати.

 

 

 

 

Екипът на Indigenous All Stars NRL беше последният, който се свърза със семейството, като покани Куадън на терена в събота. Деветгодишният малчуган бе сниман и със звездата от NRL Latrell Mitchell, който надяна фланелка на South Sydney Rabbitohs, след като подписа с клуба за сезон 2020.

 

 

 

 

Майката сподели, че обикновено се опитва да запази неприятните моменти за себе си, но смята, че сега не е имала друг избор, освен да публикува кадрите публично. “Опитваме се да бъдем максимално силни и да търпим… но това е начинът, по който тормозът влияе на едно деветгодишно дете”, казва тя във видеото.

 

“Така че възпитавайте децата си, семействата си, приятелите си… за да не се чудите защо децата се самоубиват. Това е въздействието на тормоза върху деветгодишно дете, което просто иска да ходи на училище, да получи образование и да се забавлява, но всеки един нещо подобно се случва”, написа Ярака Бейлс.

 

 

 

 

Тя не се впусна в повече подробности за поредния неприятен случай в училището на детето ѝ.

Ахондроплазията е нарушение на растежа на костите. Характеризира се с ограничен обхват на движение в лактите, голям размер на главата (макроцефалия), малки пръсти и нормална интелигентност.

 

Заболяването може да причини здравословни усложнения като прекъсване на дишането (апнея), затлъстяване, повтарящи се ушни инфекции и други. То не касае продължителността на живота.

 

Вече много австралийци и спортни звезди изпратиха съобщения за подкрепа на деветгодишно момче.