Исландското чудо спря коронавируса – 0 нови заразени и най-много излекувани СНИМКИ


В хода на специални изследвания учените откриха „слабо място“ във вируса на патогена COVID-19. Резултатите от научната работа на специалисти от исландския университет в Рейкявик бяха публикувани от phys.org. Чаят от традиционни исландски билки ефективно спира вируса, смятат учените и предотвратява заразяването с над 80%. В страната на викингите нямат нови заразени от няколко дни. Исландия е първенец в борбата с вируса правейки най-много тестове на глава от населението в света и от 1,801 констатирани заразени, вече имат 1,755 излекувани, 36 активно заразени и само 10 жертви/предполага се, че всичките те са завърнали се от Австрия/. Властите очакват до 4 дена страната да е напълно изчистена от вируса и да се върне към нормалния начин на живот, последвайки Гренландия, която бе първа и където също изплзват исландския билков чай.

ИСЛАНДСКИ ЧАЙ ИМА И В БЪЛГАРИЯ – ЕТО ОТ КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ЗАКУПИТЕ /ЦЪКНЕТЕ ТУК/

„Благодарение на въглехидратите вирусите действат като вълк в овча кожа, но научихме, че коронавирусът не може да го прави, както другите“, обясни един от участвалите в изследването експерти, професор Макс Криспенсен. Учените от университета са открили, че механизмът на измама на имунитета при SARS-CoV-2 далеч не е идеален поради цепнатинки във въглехидратната мембрана. Тази особеност прави коронавирусът по-уязвим в сравнение с тези вируси, чийто въглехидратен слой няма пролуки по повърхността.

Така например в Исландия хората много трудно се заразяват, защото имат много добра имунна система. Това се дължи на тяхните билкови чайове. Учените смятат, че те лъжат вируса, че човек няма как да го мултиплицира и така вирусът остава неактивен. Един вид голямо количество от чаят натупан в човешкия организъм действа като лекарство.

КУПЕТЕ ИСЛАНДСКИ ЧАЙ ОТ ТУК

Например защитата на причинителя на новата инфекция Ковид-19 е по-слаба от защитата на ХИВ. Намерените пролуки в обвивката на коронавируса позволяват да се въздейства върху протеиновата молекула, като се използват изкуствено създадени антитела, които не и позволяват тя да влиза във взаимодействие с клетките на тялото. Откритието, направено от учените, може да бъде важна стъпка в разработването на специфични средства за борба със SARS-CoV-2, които причиняват коронавирусна инфекция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *