Катя взе само сина си от родилното-“Дъщерята не я искам, не ми е нужна-грозна е!” –

На външен вид Катя е обикновена бъдеща майка. Тя очакваше близнаци, притесняваше се за тях, задаваше на лекарите куп въпроси – всичко беше като при всички останали. Тя беше отишла предварително в болницата, заради по-голямата сложност н раждането – лекарите бяха решили да играят на сигурно и да я държат под наблюдение.

Контракциите започнаха през нощта – Катя изобщо не можеше да издържи и проглуши с виковете си целия родилен дом. Точно в пет сутринта се роди първото бебе – здраво момче. В пет и петнайсет се роди второто бебе.

И двете деца бяха напълно здрави – с изключение на факта, че момиченцето имаше голям тъмен родилен белег на бузата си.

Младата майка беше първата, която взе дъщеря си на ръце – и веднага лицето ѝ се изкриви от отвращение и тя я даде на акушерката. Тогава взе сина си, внимателно го разгледа и прегърна.

Погледнахме се, но мълчахме. Странно, разбира се, поведение, но … Едва на сутринта се оказа, че не всичко е наред – Катя искаше да се откаже от дъщеря си:

– Първо, баща им остави мен и двете ми деца и ще е толкова скъпо и трудно! И второ, какво да правя с такова момиче?! Ако остане така – пълен позор!  Ще ѝ се подиграват цял живот! И в същото време в мен.

Да се ​​каже, че сме объркани, означава да не казваме нищо. Лекарите обясниха, че този родилен знак се отстранява лесно, но всичко беше вече безполезно. Най-вероятно това петно щеше просто да е извинение за изоставяне на едното от децата.

И още на следващия ден млад мъж дойде в болницата с приятелката си. Както се оказа, той беше чичо на това бебе.

Те решиха да вземат момичето, да не го изоставят на произвола на съдбата. Разбира се, кандидатите трябваше да съберат много документи, но успяха – и бебето не отиде в дома на братчето си, а при семейството си.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *