Болни доживот: Установиха последствията на коронавируса върху оздравели пациенти

Задух при бърз ход или качване по стълбите, отслабване на функцията на белите дробове с 20-30% – такива са последствията при оздравелите пациенти, заразени с новия тип коронавирус.

Изводите за това са изведени на основа на 12 излекувани и са направени в управлението на болничните учреждения на Хонконг. Предстои тепърва да се изясни какъв ще бъде дългосрочният ефект на заболяването след оздравяването върху белите дробове.

Специалистите искат да изяснят дали, например, може COVID-19 да доведе до развитието на фиброза на белите дробове – състояние, при което в дихателните органи се образува съединителна тъкан, която пречи на нормалната им работа.

Преболедувалите от коронавирус в момента провеждат курс по физиотерапия. За тях е разработен комплекс от лечебни упражнения. Всички са посъветвани да се занимават с плуване, за да помогнат на белите си дробове да се възстановят.

Заболяването от коронавирус вече е обявено за пандемия. В световен мащаб са заразени над 140 хиляди души в над 130 страни, вече са починали повече от 5 хиляди души.

Източник: http://newsbp.com/

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *