Профeсор Кантарджиев загубил жена си, не казал на никого –

Професор Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб е едно от най-популярните лица в България в тежките дни на епидемията от коронавирус

Медикът обаче крие жестока лична драма – по средата на първата вълна на пандемията Кантарджиев е загубил жена си, но се опитва да запази личната си трагедия в тайна, за да не тормози допълнително колеги и приятели, пише LUPA.bg .

 

Съпругата на професора – Илияна, е студентската му любов, двамата живеят заедно близо 45 години, преди жестоко злокачествено заболяване да я отнесе без време. Първото от четирите им деца се ражда още докато следват, като жената на бъдещия директор на Центъра за заразни и паразитни болести прекъсва, за да се грижи за детето.

Синът на професора Весел, шеф на дерматологията във ВМА, го дари с внук

Двамата преминават заедно през дни на жесток недоимък с дребна челяд на ръце, но постепенно достигат върхове в професията си. Кантарджиева става рентгенолог, като злите езици шушукат, че именно тази жестока работа има отношение към заболяването й.

На 17 ноември се роди първородният внук на Кантарджиеви, но Илияна не го дочака. Смъртта ѝ е причината Тодор да не отбележи 65-годишния си юбилей навръх Бъдни вечер. Въпреки мъката обаче, професорът отговори лично на всички стотици честитки, които получи в социалните мрежи и по пощата.

Двойката има двама сина и две дъщери, всички завършват висшето си образование в Германия. Кантарджиеви са стар род строители, дядото на Тодор е инфраструктурен инженер, а неговият брат Петър – главен архитект на София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *