Двама известни милионери изчезнаха от България

Двама известни в публичното пространство бизнесмени напуснаха внезапно пределите на България, защото са усетили жегата на съдебната власт. Това разкриха пред БЛИЦ източници от оперативните служби за сигурност, в чието полезрение са попаднали милионерите. Дали заради шестото им чувство, или заради любопитна информация, двамата са предпочели да се оттеглят в странство, докато звездите им предопределят по-оптимистичен хороскоп.

На няколко пъти двамата, които са в различни сектори на бизнеса, са получили недвусмислени индикации, че правоохранителната система е надушила аферите им, и са преценили, че ако останат на наша територия, могат да сменят палатите си с арестантски килии. И това не е всичко. Допълнителната „екстра“, която могат да получат, е публично оповестяване, че имената им са в черния списък на САЩ.

Въпросните бизнесмени обаче няма как да останат недосегаеми, въпреки че вече ги няма в страната. Българските специални служби и прокуратура са в отлично взаимодействие с колегите си от Европол и Интерпол и за броени минути могат да локализират в коя точка на планетата се намират.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Ивайло КРАЧУНОВ, БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *