Лекарката, открила варианта Омикрон, сподели какви симптоми да очакваме при него


Анджелике Коеци, южноафриканската лекарка, която първа засече новият вариант Омикрон на COVID-19 и предупреди света за него, сподели пред британския в-к „Телеграф“, че симптомите му са „необичайни“.

Всичко по темата:
Омикрон – новият коронавирусен вариант 69

По думите на лекарката, която работи в частна болница в Претория, в началото на този месец е установила, че част от пациентите, заразени с новия вариант, развили „необичайна“ симптоматика.

 

Коеци, която от 30 години практикува лекарската професия и е председател на Южноафриканската асоциация за здраве, сподели пред британското издание, че нито един от пациентите ѝ, инфектиран с Омикрон, не е загубил обонянието или вкуса си, а вместо това е развил „огромна умора“ и учестен пулс.

Тя разкри, че пациентите страдали още и от мускулни болки, суха кашлица и дразнене в гърлото.

 

Лекарката съобщи за констатациите си на Консултативния съвет по ваксините в Южна Африка на 18 ноември, когато лекува четиричленно семейство, което страда от силна умора, след като е дало положителна проба за COVID-19.

До момента новият вариант на коронавируса е регистриран, освен в Южна Африка, така също и във Великобритания, Германия, Италия, Швейцария, Белгия, Ботсвана, Израел, Хонконг и Австралия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.