Убийство в Пловдив: 48-годишен затри жена си – изпила му ракията

48-годишният фаянсаджия Николай уби от бой съпругата си в жилището им в Пловдив. Жестокото убийство било извършено на 28 юли, но подробности за него стават ясни сега, след като прокуратурата внася обвинителен акт.

Николай и 37-годишната му половинка Мария били съпрузи от 2008 г. Първоначално се разбирали, но впоследствие отношенията ми се влошили. Той работел като майстор на инсталации и подови плочки, а Мария била хигиенистка във фитнес зала. Двамата често употребявали алкохол. Мъжът ѝ често й нанасял побой, а жената ходела на работа със синини по главата и тялото.

 

Към 18.30 часа във фаталния ден фаянсаджията се прибрал от работа в дома им. Двамата отново седнали да пият алкохол. В един момент жената издърпала чашата с ракия от ръката на съпруга си и я изпила. Той се ядосал и отново се скарали. Започнал да й нанася удари в корема и гърдите, а след това и с летва от подматрачна рамка по тялото. В един момент я оставил и заспал в другата стая. След няколко часа се събудил, отишъл да провери какво прави съпругата му и разбрал, че е мъртва.  Обадил се на тел. 112. Пристигналият на място медицински екип установил смъртта на жената.

Спрямо Николай е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Ако бъде признат за виновен, може да лежи в затвора от 15 до 20 години или да получи доживотна присъда със или без право на замяна. Предстои Окръжният съд да насрочи заседание по делото.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *