Проговори колега на убитата актриса Виолета Донева: „Тя плати висока цена за клептоманията!“


Продължава разследването около мистериозното убийство на актрисата Виолета Донева, което разтърси обществото у нас. Припомняме, че звездата на театъра и киното бе намерена в локва кръв и със следи от душене в апратамента си, а подозренията са върху нейна роднина с разклатено психическо здраве.

Малко известен факт за талантливата актриса е, че е страдала от клептомания.

Именно това заболяване съсипало живота на Донева, която бе сред най-сниманите в киното и стълб на Театъра на армията.

След като за клептоманията става известно, Донева напуска работата си и слага край на брака си с режисьора Людмил Стайков, от когото има син.

Виолета Донева

„Няма да бъда неин адвокат, но за тези,които не я познаваха искам да кажа,че тя беше Чудесна Актриса и Добър Човек! Актриса в Театъра на Българската армия, дълги години „носи “ репертоара на театъра, заедно с Меглена Караламбова. В българското кино нейното име е редом с плеядата български актриси, които ще помним! В нейният живот имаше „трудности“, свързани със заболяването и – клептомания, но няма безгрешни хора! Виолета плати висока цена!!!“, пише нейна колега от дублажа.

В памет на обичаната актриса Виолета Донева, БНТ 2 ще излъчи в събота (29 октомври) от 20:30 ч. филма „Обич“ по романа на Александър Карасимеонов, режисиран от Людмил Стайков. Виолета Донева печели голямата наградата от Фестивала на българския игрален филм във Варна през 1972 г.

Виолета Донева Обич

Любовната екранизирана драма „Обич“ от 1972 г. разказва за такова чувство – по-силно от страстта, по-предано от верността и трайно като вечността. Безусловната обич към човека е любов извън представите на обществото. В ролите зрителите ще видят Виолета Донева, Невена Коканова, Стефан Данаилов, Банко Банков, Николай Бинев, Иван Кондов, Катя Динева, Андрей Чапразов и други.

Източник: https://www.zajenata.bg/