Край! Любима на много българи дестинация забрани куфарите с колелца


Дубровник е прекрасна дестинация, която привлича с много история, красота и ярко слънце. Независимо по каква причина мислите да постите перлата на Хърватия, вече трябва да имате едно наум, когато стягате багажа си.

 

Местната власт въведе забрана, която важи за Стария град. Туристите вече нямат право да дърпат куфари на колелца по неговите улици. Това означава, че няма да имат избор и ще трябва да си носят на ръце багажа.

Новите правила бяха представени от кмета на града, който обясни, че те са опит да бъде намален уличния шум. Местните хора се оплакват от това, че се будят посред нощ от пътници, влачещи куфарите си по павираните улички.

Хората, хванати да нарушават забраната, могат да бъдат глобени с 265 евро, съобщава британският „Метро“.

По думите на кмета, тази забрана е „само началото“.

От ноември Дубровник се надява да се отърве изцяло от куфарите, въвеждайки нова система. С нея чантите ще бъдат оставяни извън града и превозвани до местата за настаняване от куриери. Звучи изискано – и вероятно доста скъпо.

Но докато тези правила влязат в сила, изглежда няма подготвен план за хората, които са в неравностойно положение и не могат сами да носят багажа си.

 

Туристите също така не трябва да разхождат домашни любимци без каишка, да се катерят по паметници или да се разхождат из града голи до кръста.