Ако ги смесите правилно, тези 2 продукта от кухнята връщат младостта на кожата дори след 60-те:


Дори и да не прекарвате часове в козметичния салон, сигурно знаете, че частите на тялото, които най-лесно издават възрастта на една жена, са шията и кожата на ръцете . И докато шията може да скрием с помощта на шалче, например, ръцете са нашата визитна картичка – първото нещо, което протягаме при поздрав.

Затова няма жена, която да не желае да ги види отново бели, нежни и без издайнически петна.

Днес ще ви представим една невероятно лесна маска за ръце , чиято основна съставка са 2 най-обикновени продукта, налични във всяка кухня! Без пигментация, без бръчки, без косми – всичко това е напълно постижимо, дори след 60-годишна възраст!

маска за ръце със сода

Ако смесите правилно въпросните два продукта, ще получите средство, което едновременно дълбоко почиства кожата, подмладява, освежава и омекотява кутикулите.

Домашна маска за ръце

домашна маска за ръце

Ръцете ни са най-уязвимото място. Кожата им постоянно е изложена на слънчева светлина и домакински химикали, както и на механични повреди. Подкожният слой мазнина, който може да намали натоварването на кожата, е много тънък върху ръцете. В резултат на това кожата започва да старее още след 20-тата година.

 

Готвенето, почистването и сушенето могат да състарят ръцете още повече от времето. А след 30-40 годинишна възраст по кожата на ръцете започват да се появяват пигментни петна и лунички в резултат на излагането на слънце.

грижа за ръцете

Дори да сте попреминали 60-те, с това домашно средство ръцете ви могат да изглеждат, сякаш сте на 40, ако редовно правите следната процедура:

Подмладяваща маска за ръце

  • 2 с.л.сол (най-добре морска)
  • 2 с.л.сода за хляб
  • 3 с.л.пяна за лице (или гел за измиване)

Ако използвате морска сол, преди това тя трябва да бъде смляна в кафемелачка. Смесете я със содата и добавете гел или пяна за лице. Разбъркайте до консистенцията на заквасена сметана.

маска за ръце

Когато масата е готова, нанесете я върху ръцете си, като правите движения от върховете на пръстите си до лактите. Масажирайки, леко втривайте маската, като об ръщате специално внимание на кутикулите на ноктите. Те омекват много бързо и лесно можете да отстраните загрубелия слой дори само с нокът. Маската ще се втвърди и ще попива все повече и повече, но не спирайте да масажирате. Разтривайте ръцете си от всички страни 10 минути, след което изплакнете с топла вода. Резултатът ви изненада приятно!

  • Фините косъмчета по ръцете ще се изчистят от третия или четвъртия път и ще спрат да растат.
  • Кожата ще бъде избелена от първия път, пигментните петна и луничките ще намалеят или ще изчезнат с времето.
  • Мазолите по дланите (дори тези от венчалния пръстен или градинската работа) ще омекнат и изчезнат.
  • Кожата ще стане мека и гладка след първия път, защото содената маска със сол е перфектният пилинг.
  • Болезненото рязане на кутикулите може да се забрави завинаги.

нежни ръце

Можете да повторите тази процедура не повече от веднъж седмично. Както виждате, това е много мощно средство и трябва да се използва с повишено внимание. Не търкайте ръцете силно, така че да се надраскат, а за тези със суха кожа препоръчваме добавяне на супена лъжица зехтин или друго масло.

 

За да не пресушите ръцете си, използвайте овлажнител. Самият процес е много приятен, включва лек масаж. Само 10 минути седмично ще ви осигурят красиви бели ръце без следи от старост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *