Ако ги смесите правилно, тези 2 продукта от кухнята връщат младостта на кожата дори след 60-те:

Дори и да не прекарвате часове в козметичния салон, сигурно знаете, че частите на тялото, които най-лесно издават възрастта на една жена, са шията и кожата на ръцете . И докато шията може да скрием с помощта на шалче, например, ръцете са нашата визитна картичка – първото нещо, което протягаме при поздрав.

Затова няма жена, която да не желае да ги види отново бели, нежни и без издайнически петна.

Днес ще ви представим една невероятно лесна маска за ръце , чиято основна съставка са 2 най-обикновени продукта, налични във всяка кухня! Без пигментация, без бръчки, без косми – всичко това е напълно постижимо, дори след 60-годишна възраст!

маска за ръце със сода

Ако смесите правилно въпросните два продукта, ще получите средство, което едновременно дълбоко почиства кожата, подмладява, освежава и омекотява кутикулите.

Домашна маска за ръце

домашна маска за ръце

Ръцете ни са най-уязвимото място. Кожата им постоянно е изложена на слънчева светлина и домакински химикали, както и на механични повреди. Подкожният слой мазнина, който може да намали натоварването на кожата, е много тънък върху ръцете. В резултат на това кожата започва да старее още след 20-тата година.

 

Готвенето, почистването и сушенето могат да състарят ръцете още повече от времето. А след 30-40 годинишна възраст по кожата на ръцете започват да се появяват пигментни петна и лунички в резултат на излагането на слънце.

грижа за ръцете

Дори да сте попреминали 60-те, с това домашно средство ръцете ви могат да изглеждат, сякаш сте на 40, ако редовно правите следната процедура:

Подмладяваща маска за ръце

  • 2 с.л.сол (най-добре морска)
  • 2 с.л.сода за хляб
  • 3 с.л.пяна за лице (или гел за измиване)

Ако използвате морска сол, преди това тя трябва да бъде смляна в кафемелачка. Смесете я със содата и добавете гел или пяна за лице. Разбъркайте до консистенцията на заквасена сметана.

маска за ръце

Когато масата е готова, нанесете я върху ръцете си, като правите движения от върховете на пръстите си до лактите. Масажирайки, леко втривайте маската, като об ръщате специално внимание на кутикулите на ноктите. Те омекват много бързо и лесно можете да отстраните загрубелия слой дори само с нокът. Маската ще се втвърди и ще попива все повече и повече, но не спирайте да масажирате. Разтривайте ръцете си от всички страни 10 минути, след което изплакнете с топла вода. Резултатът ви изненада приятно!

  • Фините косъмчета по ръцете ще се изчистят от третия или четвъртия път и ще спрат да растат.
  • Кожата ще бъде избелена от първия път, пигментните петна и луничките ще намалеят или ще изчезнат с времето.
  • Мазолите по дланите (дори тези от венчалния пръстен или градинската работа) ще омекнат и изчезнат.
  • Кожата ще стане мека и гладка след първия път, защото содената маска със сол е перфектният пилинг.
  • Болезненото рязане на кутикулите може да се забрави завинаги.

нежни ръце

Можете да повторите тази процедура не повече от веднъж седмично. Както виждате, това е много мощно средство и трябва да се използва с повишено внимание. Не търкайте ръцете силно, така че да се надраскат, а за тези със суха кожа препоръчваме добавяне на супена лъжица зехтин или друго масло.

 

За да не пресушите ръцете си, използвайте овлажнител. Самият процес е много приятен, включва лек масаж. Само 10 минути седмично ще ви осигурят красиви бели ръце без следи от старост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.