Взех няколко топчета черен пипер и ги хвърлих в прането в пералнята, резултатът беше изумителен –


Днес сме ви подготвили 10 нови трика за почистване у дома, които едва ли сте чували. Определено с тях ще ви облекчим в много отношение и спестим пари ив реме.

Е, когато всичко ви е под ръка е грехота да не го използвате пълноценно. И ако изведнъж сте изчерпали някакъв почистващ агент , не бързайте да бягате до магазина: може би това, което търсите, ви очаква в хладилника или пък на най- горния ред на кухненски шкаф. Редакторите ни днес са ви съставили списък с продукти, които могат да заменят домакинските химикали и то в пъти по- ефективно

Първо, те са много по-евтини. Второ, просто е по-безопасно . Понякога е хубаво да се знае, че не само може да се пие доматения сок , а има и доста други интересни приложения. Тук ще намерите полезни трикове за мебели , чинии и дори стайни растения.

 

Продукти за почистване

почистване с натурални средства

В тази статия ще говорим за народни чистачи . Няма екзотични растения или непознати имена, само това, което трябва да бъде в основния списък на продуктите на всяка домакиня.

оцет

Много пъти споменахме за почистващите свойства на оцетът :  измива зеленчуците и почиства дъските. Този път ви препоръчваме да го използвате по следния начин: разтрийте затъмнените фуги между плочките в банята, оставете ги за няколко минути и почистете с четка за зъби.

Между другото, ако има петна по пода след измиване , една супена лъжица от този продукт, добавена в кофа със сапунена вода, ще ви спаси от този проблем.

 

банан

той е екзотичен плод, но е един от най-популярните плодове. Месната част може да се консумира, а кора може да бъде смачкана в блендер до консистенцията на овесена каша и да се разтриват сребърни продукти с нея . Бляскат като нови

Препоръчваме ви да избършете листата на стайните растения не с невлажнена кърпа с вода, а именно с бананова кора , за да бъдат чисти и здрави.

Доматен сок и доматен сос

Доматеният сок има високо съдържание на киселина. Ако забележите, че вашата бутилка за напитки в крайна сметка стана неприятна на мирис, изсипете сокът в нея и я оставете за няколко часа.

А доматеният сок ще спаси всички  медни прибори . Необходимо е само да разтриете стените им и да ги избършете с влажна кърпа.

Сурови картофи

Кожените продукти лесно се надраскат . За да възстановите гладкостта на ботушите,  почистете ги с парче суров картоф .

 

Розмарин и босилек

Клончета от розмарин имат много силна миризма. Те не могат да бъдат прибавени в готвенето, за да не убиват всички други аромати на ястието. Но ако разтриете ръцете си след почистването на рибата, те ще миришат добре .

Босилекът е другата ароматизирана подправка . Ако сложите няколко листа в кошница с плодове, мушици и други насекоми ще я заобикалят.

хляб

Следи от моливи по стените, без значение как се появяват там, лесно се отстраняват с  парче черен хляб .  Работи като гумичка и не оставя следи или петна, както правят детергентите.

Ако нещо се счупи в къщата пресния хляб ще помогне бързо и ефикасно да отстрани най-малките фрагменти: те просто ще се залепят към него.

 

Бира и орех

И двата продукта ще помогнат за възстановяването на мебелите . Избършете дървото с парцал, потопен в бира, за да го възстановите. Орехът може да се използва вместо восък , просто търкайте драскотини, пукнатини и малки вдлъбнатини с него.

 

мляко

Жалко е да изхвърлите порцелановия комплект, ако на чашките се появят микроскопични пукнатини . За да запазите чинията, ги потопете в предварително загрятото мляко и оставете за един час. Пукнатините в съдовете ще бъдат пълни с млечен протеин .

Черен пипер

За този метод малко хора предполагат, но именно тази подправка ще помогне да се запази яркостта на цветните дрехи . Просто добавете няколко лъжици в прането и нещата няма да избледнеят.

Фъстъчено масло

Не е много популярен продукт в страните, но много полезен в борбата срещу всички видове лепкави петна . Залепнала дъвка можете лесно да извадите от повърхността, както и смола по килима.

 

Тези 10 трика са далеч от всички познати за нас и затова смятаме, че ще ви бъдат полезни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.