Мама ме научи как банята ми винаги да блести от чистота! Просто е, само трябва да знаете тези гениални хитрости


Миналата седмица ви предложихме няколко гениални трика, с които можете лесно и икономично да поддържате банята си бляскава. Днес продължаваме с обещаната втора част от тънки хитрости, които ще се превърнат в първия ви помощник при изпълнението на не толкова приятното домакинско задължение. За да излъскате тоалетната чиния, използвайте горчица на прах, има я в руските магазини. Смесете я в равни части с лимонена киселина и царевично нишесте. След това прибавете и малко вода, за да стане гъста каша и с нея изтъркайте тоалетната.

За освежаване на тоалетната можете да приготвите почистващи бомбички. 1-2 от тях са достатъчни, за да почистят и освежат

Нужни са ви: 1 чаша сода, 1/4 чаша лимонена киселина, 1/2 ч.л. оцет, 1 супена лъжица 6-процентов разтвор кислородна вода, 15-20 капки от предпочитаното от вас ефирно масло. Изсипете содата в купа, добавете лимонената киселина. Във втората купа изсипете оцета и разбъркайте пероксида и излейте течността на капки към сухата смес. Добавете етеричното масло и с лъжица оформете малки топки. Разпределете бомбите върху кухненска хартия и ги оставете да изсъхнат за 6 часа. После ги затворете в стъклен буркан.
Мама ме научи как банята ми винаги да блести от чистота! Просто е, само трябва да знаете тези гениални хитрости (II част)

За да почистите фугите между плочките трябва да потопите стара четка за зъби в гореща вода, а след това в сода за хляб. Изтъркайте хубаво фугите и ги оставете за изсъхнат. След това просто прекарайте през самата фуга една парафинова свещ. Така не само ще почистите мръсотията. Ударът е двоен, понеже парафинът ще помогне да не се трупа нова мръсотия. Ето какво трябва да направите пък с плочките. В чаша с топла вода разтворете 15 грама лимонена киселина.

 

С този разтвор измийте плочките, след което ги изплакнете. Ако плочките са много мръсни, ще помогне да ги напръскате с оцет с помощта на пулверизатор. След 10 минути измийте с топла вода и забършете с микрофибърна кърпа. Не забравяйте никога да носите ръкавици, когато почиствате банята, независимо дали ползвате купешки препарати или пък се доверите на някои от триковете, за които ви разказахме!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *