Взех 1 банан и 1 яйце и ги зарових на двора! Това, което се случи, ще ви накара веднага да направите същото!


Най-общо погледнато градинарството се състои от няколко основни стъпки. Необходимо е да се разкопае дупка в разорана почва, след което в нея да се засади разсад, който пък от своя страна се тори и полива, за да дойде и най-сладката част от процеса – обирането на реколтата.

Но за да бъде урожаят добър много е важна точката с торенето.

Именно то осигурява на растенията всички нужни вещества за тяхното правилно развитие, особено ако почвата не отговаря на условията за нормален растеж. Е, астъпката с торенето вече може да бъде пропусната. Поне така твърди мъжът от видеото по-долу. Който показва един трик, с който вече няма да ви се налага да купувате от агроаптеките изкуствен тор за градински култури.

Тези, които са по-вещи в градинарството, са наясно, че обичайните съставки на торовете са сяра, азот и калий

Разбира се, бихте могли да заложите и на оборски тор, който обаче е много неприятен на мирис, а и винаги има проблеми с набавянето му. Но ето как може да разрешите проблема с тора толкова лесно (и чистичко) – в основата на всеки разсад просто сложете един необелен банан и едно сурово яйце. Яйцeтo и бaнaнът cъдъpжaт нeoбxoдимитe ĸaтo ĸoличecтвo xpaнитeлни вeщecтвa, ĸoитo зaмecтвaт ĸyпeшĸитe изĸycтвeни тopoвe.

Heщo пoвeчe – тe ca дopи дocтa пo-дoбpи, тъй ĸaтo ca нaпълнo ecтecтвeни пpoдyĸти. Изгледайте видеото, за да видите точно как трябва да подходите. И не забравяйте да споделите този трик с други ваши приятели – градинари!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *