Кашлицата ме раздираше 3 седмици, но се спасих: Смачках един банан, добавих само една съставка и забравих за нея


Дълбоката и раздираща кашлица е много характерна за студените месеци, но е способна да ни измъчва по всяко време на годината. Една от основните й характеристики е, че е много упорита и създава голям дискомфорт. Често пред нея са безсилни всякакви сиропи и хапчета, за които си даваме парите в аптеките.

 

След 3-месечна неуспешна битка с хроничната кашлица, една от съседките ми ме спаси с тази безценна и простичка рецепта. След като забърках сместа, от кашлицата не остана и помен. А най-хубавото е, че смеската е евтина, вкусна и полезна за целия организъм. Ето как да си я приготвите. Необходими продукти: 2 добре узрели банана; 2 супени лъжици качествен пчелен мед.

400 милилитра вряща преварена вода.

Начин на приготвяне: Обелете бананите и ги намачкайте с лъжица или вилица, докато станат на хомогенна каша. Използвайте дървени прибори, защото от съприкосновението с метални бананите може да потъмнеят. Поставете банановата каша в дълбок съд и ги залейте с врящата вода. Оставете сместа да се охлади до стайна температура, добавете меда и разбъркайте добре. Медът не бива да се прибавя, докато сместа е гореща, защото ще загуби по-голямата част от безценните си свойства.

 

Пийте по 100 милилитра от сместа 4 пъти дневно. Посочените тук количества са за дневна доза. На следващия ден си пригответе нова смес. За постигането на оптимален ефект сместа трябва да се пие 5-7 дни, а след 3-дневна пауза процедурата може да се повтори.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!