Ето така ми окапваше косата и добре, че отидох на фризьор да една жена ми каза какво да правя –


Косопадът е много неприятно нещо. Особено, ако това се случи при жените. Когато искате да сте желани и красиви, такива големи проблеми не просто причиняват козметични неудобства, те сериозно пречат на живота и трябва да се отнасяте и отговорно.

Алопеция се нарича е заболяване свързано с загуба на коса, най-често на скалпа. Алопецията е дифузна (обща) и фокална, когато косата пада само в определени области на главата. Най-често тилната и височинната част са подложени на това нещастие.

Какво да правите, ако косата ви пада

Повечето жени започват сериозно да се безпокоят, когато забелязват симптоми на алопеция. И не е чудно, защото проблемът с косопада не е само външен. Косопадът сигнализира проблемите, които се намират в човешкото тяло.

Андрогенната алопеция се провокира от хормонална недостатъчност в женското тяло . Вярно е, че най-често причината е генетично предразположение. Фокалната е доказателство за наличието на автоимунни заболявания, дифузни – за липсата на витамини, минерали, неврози, нестабилен хормонален фон и се провокира от приемането на хормонални лекарства.

Ако косата, която е започнала да пада над слепоочията, не бързайте да определяте това, като фокална алопеция. Вероятно е загубата на коса, да е започнала въърху цялата коса, но този процес е най-забележим първо над слепоочията.

В периоди извън сезона, като например есента и пролетта, някои хора имат сезонно окапване. Да, да, точно като при животните. Това причинява много тревожност, но минава три или четири седмици по-късно. Наблюдавайте себе си. Ако загубата на коса спира, тогава става въпрос за сезонните ритми на тялото ви.

За тези, които наистина са започнали да страдат от алопеция, сме подготвили няколко ефективни начина, които бързо и трайно ще разрешат проблема с косопада.

Рапица и рициново масло
Смесете рапично масло, рициново масло и етилов алкохол в равни пропорции. Половин час преди измиване, приложете сместа върху скалпа и косата. Е, разтрийте сместа с масажни движения. Курсът на лечението е 1-2 месеца, докато се постигнат видими положителни резултати.

Рициново масло с лук
Смесете в еднаква степен рициново масло и сок от една глава лук със среден размер. Достигнете до еднородна консистенция, след това добавете едно яйце. Получената смес се нанася върху косата и скалпа 45 минути преди измиване на главата, я намазвате с този хранителен филм. Отгоре поставете кърпа, за да запазите топъл скалпа.

Портокалова кора
Кората от два големи портокала се добавя към гореща вода, оставяте да стои три часа и след това измивате главата си с получената инфузия. Този продукт идеално укрепва косата и скалпа и придава на косата здрав блясък.

Люта чушка
Вземете 100 мл водка и 1 люта чушка. Нарежете чушката, налейте водка и оставете да се смесят на тъмно място в продължение на 2-3 седмици. Получена тинктура не я използвайте в чиста форма, тя е невероятно активна! Добавете я в балсами, шампоани, с една дума, всички средства, с които се грижите за косата и скалпа.

Никотинова киселина
Тук всичко е просто. Нанесете умерено количество киселина върху скалпа и втривайте в скалпа, докато не се абсорбира напълно. Процедурата може да отнеме 10-15 минути. Имайте предвид, че никотиновата киселина е противопоказана при хипертония.

Когато не разполагаме със средства, а плешивостта все още причинява значителни неудобства, малки женски трикове ще дойдат на помощ. Например, наклонено разделяне. Разделянето ще скрие плешивата част върху едната страна на главата, а от другата – ще намали контраста между линията на растежа на космите и плешивата част.

Модното подстригване с обръснати слепоочия ще бъде добро решение на проблема. Можете да бръснете зоната късо – едната или и двете, помолете фризьорът да направи шарки върху нея. Същото важи и за тилната част на главата.

Присаждането на коса в специализирана клиника е скъпа опция, но надеждна. Сега има няколко техники, чрез които косата се трансплантира от скалпа на донора до скалпа на реципиента. Процедурата по присаждане се извършва с помощта на специални игли (нехирургичен метод за отстраняване на космите заедно с фоликула), косата е трансплантирана заедно със скалпа или фоликулна трансплантация на косата се извършва чрез малки разрези със скалпел.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Както виждате, решенията за проблема с косопада се оказаха много. Остава само да направите избор и веднъж завинаги да си възвърнете красотата и женствеността. Съветваме ви да започнете, като се обърнете към народни средства и оставите тялото да се възстанови естествено. Може би причината за алопецията е най-баналния стрес и всичко, което е необходимо във вашия случай, е да изчакате малко.

zajenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *