Малцина знаят ,че тази точка на ухото може да ви направи като чисто нови


Тази точка може да ви направи като чисто нови! Вижте само как да го направите!

Руският психиатър и лекар Марк Сандомирски разкри как да се отървете от стреса по съвсем лесен начин.

С оглед на това, че продължителното излагане на стрес може да предизвика сериозни здравословни проблеми, не е лошо да се пробва. Тялото има силни защитни механизми срещу стрес. Според този лекар, ключовата точка за освобождаване от стреса се намира в ухото, точно както е показано на картинката.

Тя се намира в центъра на горната трета част от ухото. 

Този лекар съветва да се прави масаж на тази точка с помощта на клечка за уши, или още по-лесно – с помощта на пръст. Необходимо е с кръгови движения да я масажирате и да дишате дълбоко.

При вдишване погледнете на лявата страна, а при издишване погледнете надясно. Съветът е масажът да се прави преди лягане.

Как можем да се справим със стреса по друг начин?

Ако се замислим има много причини, които предизвикват стрес и за не позволяваме той да ни повлияе отрицателно, трябва да се научим да го управлявяме. Една от най-важните стъпки за справяне със стреса е спорта и редовните упражнения.Когато сме под стрес тялото ни веднага се подготвя за реакция.

Редовните упражнения помагат да намалим производството на хормони на стреса и свързаните с тях невро химикали. По този начин, упражненията могат да помогнат да избегнем увреждането на здравето ни, което продължителният стрес може да предизвика. В действителност проучванията са установили, че упражненията са мощен антидепресант и спасение за много хора.

От векове в източните религиозни традиции, медитацията и други техники за релаксация, са добре известнии широко популярни. Сега западната медицина и психология преоткриват тази мъдрост и я превръщат в прости методи с научно доказана ефективност. В действителност напредналите медитатори, могат значително да контролират кръвното си налягане, както и сърдечната честота.

Спрете употребата на алкохол и цигари, тъй като това са вещества, които могат значително да изострят чувствителността Ви. Те могат да ви направят неефективни в справянето и преодоляването на стреса.

Izvor: bukvarche.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.