Това се е случвало на всяка от нас, ей сега ще ви кажем няколко лесни начина да почистите загорялата ютия –


Няма жена, на която да не се е случвало да залепи ютията върху някоя дреха и да я прогори- освен, че дрешката вече не става за нищо и ютията заминава, но днес ще ви кажем няколко домакински трикчета, с които ще я почистите и ще стане като нова и то само с натурални средства

почистване на ютия

Как да почистваме ютията отвътре

Защо правите това? Обикновената вода води до образуването на плака и котлен камък. След това кафявата течност, отделена от желязото, замърсява дрехите и ги разваля. И така, как да почистите ютията си?

Комбинирайте вода и обикновен оцет в равни количества. Изсипете течността в ютията, поставете устройството вертикално и след това просто го включете. Оставете го за 10 минути. Устройството ще се включва и изключва десетина пъти. След това пуснете парата. След това изсипете обичайната дестилирана вода и повторете процедурата.

Разтворете пликче с лимонена киселина в чаша топла вода. А сега просто повторете процедурата, както по-горе.

Напълнете резервоара с газирана минерална вода . Повторете горната стъпка.
почистване на ютия

За да избегнете допълнителни проблеми , съветваме ви да напълнете резервоара с филтрирана или преварена вода. За превенция повторете едно от действията на всеки две седмици по ваш избор.

 

Как да почистваме ютията отвън

Комбинирайте сода и оцет. Нанесете пастата на дъното на уреда и след това избършете с чиста кърпа.

Как да изчистите бързо ютията отвън? Изстискайте някаква бяла паста за зъби на затоплете ютията. Избършете.

Смесете водата с оцет в равни количества. Включете устройството и настройте на минимална мощност. С помощта на памучен тампон, потопен в разтвор, избършете всички дупки.

Налейте сол върху лист фолио. Включете устройството и настройте на минималната мощност. Загладете върху солта, докато повърхността стане чиста.
почистване на ютия

Как да почистите ютията от изгаряне? Когато частиците от изгорената тъкан останат върху металната повърхност, навлажнете парцал с ацетон и избършете повърхността

почистване на ютия

За да удължите експлоатационния живот на ютията  и да подобрите ефекта от нейното използване, редовно избърсвайте дъното на устройството с мека гъба , предварително напоена със сапунен разтвор. Също така е важно да се използват подходящи температурни условия за различни видове тъкани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *