Да почистим пералнята за няма и левче: без плесен и миризми, мощно действие и супер резултат –

Всички знаем, колко е важна пералнята за едно домакинство. И след като сме дали цяла торба с пари за най-модерния и мощен уред, е истинска трагедия, докато машината се развали или от нея започне да се носи миризма на мухъл и плесен .

 

Днес ще ви кажем как да запазите “живота” на пералнята възможно най-дълго с помощта на едно наистина бюджетно средство .

пералня с плесен

Цялата тайна е да се използва обикновена лимонена киселина . На малка пералня с капацитет 3,5 кг са достатъчни 4 пакетчета лимонена киселина от 15 грама. Ако капацитетът на машината е по-голям, тогава дозата се увеличава. Някои препоръчват да се използват дори 2 пакетчета от 100 грама за 5-килограмова пералня.

лимонтузу

Излейте киселината в отделението за праха за пране и включете машината на пълен цикъл при максимална температура. На нашата пералня това е програма за “памучни дрехи” на 90 градуса с продължителност 137 минути. И това е всичко! Лимонената киселина ще почисти перфектно отлаганията отвътре и при първото изтичане на вода ще видите колко мръсотия и боклуци са били натрупани върху частите на вашата пералня.

Ефектът от тази процедура ще бъде забележим с просто око, ако вземете 1 супена лъжица с качул лимонена киселина и кипнете в чайник с вода, след което го охладите. Ще останете супер доволни от този метод на почистване – евтин и без химия, следователно няма вредно въздействие върху здравето.

Опитайте и споделете с нас опита си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.