Нанасях от него всяка вечер, болките от шиповете първо намаляха, а сега вече, от тях няма и следа


Шиповете се характеризират с ново костно образувание, което се появява на съществуваща кост и причинява неблагоприятно въздействие на организма. Най-често засегнатите са хора на възраст над 50 години, но днес се наблюдава спад във възрастовата граница. Често се среща при хора, които ежедневно извършват тежка физическа работа. За да се прояви заболяването, оказват влияние старите травми, неправилното хранене, заболяването сколиоза, нарушение в обмяната на веществата. Прекарана настинка също може да бъде фактор за появата на шипове.

Народната медицина има лек и за това заболяване, без да се изискват специални съставки, така че всеки може да изпробва и сам да се увери в силата на тези продукти. Нужни са ви само ябълков оцет, 2 яйца, салицилов спирт и малко търпение, комбинирано с постоянство. Започнете с пресните яйца, като ги измиете с вода много хубаво. След това ги поставете в съд, желателно е да е от стъкло. Напълнете съда с ябълковия оцет, като задължително условие е яйцата да са покрити напълно.

Приберете съда там, където е хладно и тъмно, и го извадете чак когато яйцата са омекнали. Двете яйца трябва да са се стопили в оцета и вие трябва да отстраните само ципите, които не са успели да се разградят. Дотук добре, остана да разбъркате яйцата и оцета и към тази смес да добавите 100 грама салицилов спирт, който можете да си закупите от всяка аптека. Разбърквате и лечебния мехлем, който ще ви избави от шиповете, е готов. Нанасяте от него всяка вечер на засегнатото място. Болките ще намалеят значително още след първите 3 процедури, а ако продължите, от тях няма да има и следа.