Как да отслабнем с ходене – ето колко крачки на ден трябва да правим, за да се вталим осезателно:


Повечето от нас имат на телефона си приложение, което брои крачките, направени през деня, или т.нар. крачкомер.

Но дали знаем колко крачки трябва да правим дневно, за да отслабнем ? Учените са установили, че това е свързано с нивото на физическата активност на всеки от нас. И така – ето колко крачки на ден водят до отслабване :

Проучванията показват, че за хора, които почти не се занимават с физическа активност, в началния етап е достатъчно да изминат 10 хиляди крачки на ден, за да загубят 1,5 кг тегло за 12 седмици.

 

отслабване с ходене

Въпреки това, за хората, които се занимават с някаква физическа дейност, за да постигнат подобен резултат, ще трябва да походят малко повече. По-специално жените под 40 години и мъжете под 50 години трябва да изминат 12 хиляди крачки на ден, а жените над 40 години и мъжете над 50 години – 11 хиляди крачки на ден.

Енергично ходене

Според Министерството на здравеопазването на САЩ, за да постигнете загуба на тегло, ходенето трябва да е поне с умерена интензивност, при което натоварването вече е забележимо, но все пак не затруднява говоренето и не се задъхвате, докато ходите.

енергично ходене

Промяна в диетата умножава резултата

Проучванията показват, че умереното здравословно хранене, комбинирано с физическа активност, ви позволява да се отървете от 10,8% от общото количество на мастната тъкан за една година, докато физическите упражнения без промяна на диетата водят до загуба от само 2,4% мазнини за една година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *