Домашна рецепта маха зъбния камък и избелва зъбите


Отстранете зъбния камък в домашни условия с този трик

Зъбният камък в действителност е отлагане върху зъбите! Ако не се почиства дълго време и не се грижете за хигиената на устната ви кухина, той може да ви причини пародонтоза! Разбира се, най-добрият начин да се отървете от зъбния камък е, като посетите зъболекар. Но можете да опитате и домашно лечение!

Всичко, което ви трябва, за да отстраните зъбния камък у дома, е:

Сода за хляб

Четка за зъби

Водороден пероксид

Сол

Вода

вода за уста

Сода за хляб – най-популярният и ефективен начин за премахване на плаката.

Първото нещо, което трябва да направите е в купа да смесите 1 супена лъжица сода за хляб и половин лъжица сол. След това е необходимо да се вземете четка за зъби, да я почистите с топла вода и да я потопите в сместа.

Мийте зъбите си в продължение на 5 минути с готовата смес.
След това трябва да смесите чаша водороден пероксид с половин чаша топла вода и да изплакнете устата си в продължение на една минута. Бъдете внимателни да не повредите венците си, защото тази процедура може да предизвика дразнене и увреждане на устата.

Ето няколко начина за решаване на този проблем!

Ягоди и домати

Домати и ягоди – храни с високо съдържание на витамин С, което ги прави отлично средство за хигиена на устната кухина. Почистете зъбите си с тези продукти за около 5 минути, след което изплакнете устата си с топла вода.

Сирене

Швейцарското сирене действа като неутрализатор на киселините, което е основната причина за зъбна плака. Съставките на сиренето работят като бариера за плаката.

Допълнителен съвет:

Консумацията на пикантни храни стимулира слюнчените жлези. А слюнката от своя страна, изчиства устата по естествен начин.

Ако сте харесали тази статия за премахването на зъбен камък у дома, не забравяйте да я споделите със семейството и приятелите си!