Грешките, които не бива да правите с интимните части


Всяка жена трябва да се погрижи за интимните си части, но трябва да внимава да не направи някои сериозни грешки. Здравето на вагината се предопределя от естествено киселинна среда, богата на полезни бактерии.

Те са основно оръжие в борбата с външни инфекции и поддържане на нивото на pH. Влагалището отделя малко количество слуз, която е важна за ествественото почистване. Предлагаме ви 10 неща, които никога да не правите на интимните си части, ако искате да сте здрави.

1. Да използвате домашни средства за почистване

Средата във вашата вагина е в много деликатен баланс и ако използвате за почистване средства като масло от чаено дърво или други продукти, които имате вкъщи, е възможно да си причините болка и дори някаква индекция. Още повече, че тези продукти няма да ви защитят. По-добре посетете гинеколог, ако изпитвате болка или дискомфорт, отколкото да вземете нещата в свои ръце.

2. Да носите често тесни дънки

Това не означава да изхвърлите любимите си дънки в коша. Може д ги носите, но от време на време. Все пак се опитайте да изберете памучни дрехи, които позволяват на кожата ви да диша. Носенето на стегнати дрехи постоянно може да наруши притока на кръв и дори гъбична инфекция, а никой не иска да си причини такива главоболия. Просто се уверете, че има достатъчно място за интимните ви части да „дишат“.

3. Да използвате ароматизирани продукти

Жените трябва да знаят, че интимните им части са много чувствителни и деликатни. Ако използвате ароматизирани продукти може да нарушите баланса и вашето pH да спадне и да развиете инфекция или дискомфорт и дори неприятна миризма.

4. Да се почешете

Това е сериозна грешка. Вярно е, че всеки може да изпита сърбеж там долу, дори и най-здравите. Въпреки всичко трябва да се опитате да устоите на желанието. Причината е, че може да влошите нещата и да предизвикате допълнително раздразнение. А дори може да с докарате и бактериална вагиноза.

5. Да си сложите пиърсинг

Сигурно има доста изкушаващи причини да решите да си пробиете гениталиите, в желанието ви да изпитате повече удоволствие. Въпреки това прочетете разработките на специалисти, коит са строго против подобно решение.

6. Да се разкрасите с бои или да си направите татуировка

Вашата вагина е прекрасна в естественот си състояние и никой не трябва да твърди обратното. А ако говорим за разкрасяване, вагината е най-чувствителнат част от тялото ви и със сигурнст не искате да експериментирате с това. Абразивните елементи в боите може да наранят деликатната кожа, а ххимическият състав може да наруши pH нивото ви, което от своя страна да доведе до обриви и друго неразположенние. Оценете собственото си великолепие.

7. Промивките

Промивките всъщност изчистват вагината ви от всички микроорганизми, дои и от важните, които ви защитават. Като премахнете тези бактерии вие оставате напълно незащитени от болести. Вагината по природа не се нуждае от много промивки със сапун, тъй като тя произведа субстанция, която играе неговата роля. Така че измиването на външната част, без да си вкарвате навътре нищо, е напълно достатъчно.

8. Да отидете на кола маска при не специалист

Всяка жена има право да се грижи за външния вид на интимните си части, както намери за добре. Но ако се наканите да отидете на кола маска, добре проучете мястото, където ще ви я правят. Уверете се, че инструментите, с които работят са дезинфекцирани, за да не се достигне до заразяване с някаква болест от друга жена. Освен това проучете и човека, които ще извърши процедуттата, тъй като аматьор може да ви причини болка, или да ви остави със странно и непремахнато окосмение, което по-късно може да ви създаде неприятности.

9. Носеннето на мръсно бельо

Винаги носете чисто бельо, за да предпазите вагината от идекция. Почти всяка жена отделя ежедневно някаква течност от вагината си, така че трябва да си създадете навик да сменяте бельото си. По-добре да перете, отколкото да ходите на лекар.

10. Пъпките

Обикновено пъпките и обривите по тялот ви дразнят и искате да ги премахнете, но трябва да избягвате да ги докосвате или чешите. Особено когато са около вагината ви, тъй като тя е най-чувствителната част от тялото ви и не може да се справя с такова „сурово“ отношение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *