5 домашни торове, с които орхидеите ми пощуряха от цъфтеж. Вече няма как и опорна пръчка да им сложа, така са натежали от цвят! –


За да може орхидеята да цъфти редовно, важно е да наторявате навреме. Но купуването на скъпи продукти в магазина не е необходимо, тъй като с тях лесно може да се предозира и да изгорят корените. Лесно могат да бъдат заменени с прости естествени торове, от които орхидеите пощуряват от цъфтеж и ще отглеждате здрави и красиви растения.

ЯНТАРНА КИСЕЛИНА

Сукциновата киселина, наричана още дикарбоксилова киселина, се използва като компонент на някои лекарства и като хранителна добавка. Това вещество е от полза и за растенията. Използва се като тор, който стимулира цъфтежа и растежа.

За да подготвите торта, купете янтарна киселина на прах от аптеката и разтворете 2 грама от веществото в 1 литър престояла вода. Съхранявайте готовия разтвор в хладилник за не повече от два дни. Използвайте продукта 1 до 2 пъти за 14 до 20 дни през периода на активен растеж, но не по-дълъг от 1,5 месеца.

БАНАНОВА КОРА

Банановата кора съдържа голямо количество калий, който е необходим за активното развитие на цветоноси и образуването на цвят. В допълнение, корите съдържат калций, желязо и фосфор, които укрепват имунитета на цветето. За да приготвите торта, нарежете кори от 1 банан (както пресни, така и сухи), залейте с 1 литър гореща вода и оставете да вари за 24 часа. Прецедете готовия продукт през сито и смесете с топла вода в съотношение 1: 2. Поливайте цветето с инфузия на бананови кори веднъж на две седмици, но само след като започне да образува цъфтеж.

ЧЕСЪН

Пресният чесън съдържа голямо количество калий, който стимулира цъфтежа на орхидеите. За да получите максимална полза от растението, пригответе вода с чесън.Прекарайте 2 белени скилидки чесън през преса, получената каша се залива с 250 мл гореща вода и се оставя да вари 2 часа. След това прецедете инфузията през марля и я поливайте цветето. Можете да използвате тази тор през целия период на активен растеж, но не по-често от 1 път на 2 седмици.

КАРТОФЕН БУЛЬОН

Бульонът, оставен след варенето на картофите, съдържа голямо количество калий, така че също с него се полива орхидеята, така че да цъфти по-добре и по-дълго. Важното е, да не забравяйте, че преди употреба бульонът трябва да се охлади до стайна температура и да се филтрира през тензух. По този начин цветето може да се храни не повече от 1 път на 2 седмици.

АЛОЕ ВЕРА

Съставът на алое съдържа не само минерали, но и витамини, танини и други полезни компоненти, благодарение на които сокът му укрепва орхидеята.За да подготвите торта, изцедете сок от алое и го разредете с вода в съотношение 1:10. Съхранявайте готовия разтвор в хладилник за 3 до 4 дни. Подхранвайте растението не повече от 1 път на 10-14 дни, докато периодът на цъфтеж приключи.За да се гарантира, че домашният тор не причинява вреда, използвайте само престояла вода за неговото приготвяне. Прясната течаща вода не е подходяща, тъй като има много вредни примеси. Освен това, опитайте се да приложите всички разтвори и инфузии не към корените, а до тях, или просто напръскайте цветето. Важно е също торът да е свеж, така че не приготвяте прекалено много наведнъж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *