Жизнено важни упражнения за жените над 40- добро здраве и перфектно тяло са в кърпа вързани с тях (снимки) –


С годините се променят много неща за съжаление и ако искаме да запазим добро здраве и оптимална форма на тялото трябва да знаем следните неща.  Как да тренирам, ако има здравословни ограничения? Как се променят тренировките според възрастта на жената? Как да поддържаме костите силни и мускулите еластични до старост? Абсолютно всички зрелидами след 40-годишна възраст си задават такива въпроси.

Ако подобни мисли ви посещават, време е да ви зарадваме- ние с любов подготвихме информативен материал с тренировъчна сесия. Тази хубава жена на снимката е вашият личен треньор.

Винаги е приятно да срещнеш човек, който е страстен към работата си!  Редовните тренировки помагат за намаляване на биологичната възраст, подмладяват, профилактика са за разширени вени, остеохондроза и други сериозни заболявания.

Домашното обучение за жени е една от любимите ни теми, те винаги ще ви помогнат, когато няма време за фитнес. Предлагаме ви упражнения от професионален фитнес инструктор, с които да поддържате лесно у дома здравето и тялото си.

ОБУЧИТЕЛНА ПРОГРАМА ЗА ЖЕНИ

КОМПЛЕКТ УПРАЖНЕНИЯ ЗА ЗРЕЛИ ЖЕНИ

Легнете на гърба си, издърпайте корема си. Стегнете дупето. При вдишване вдигнете ръката си и бавно я спуснете назад, на издишването се върнете в първоначалното си положение. Правете упражнението с всяка ръка на свой ред.

Важно! Не спускайте ръцете си изцяло на пода , просто докоснете повърхността и върнете ръката си назад. По този начин ръцете ще бъдат в напрежение през цялото време, а мускулите ще бъдат под напрежение максимално. Гръбначният стълб в горната част на гърба трябва да бъде плътно притиснат към пода, гърбът и рамената не трябва да се откъсват от постелката! Изпълнете упражнението за 1 минута.

Повдигнете две ръце едновременно, както е описано в предишното упражнение. Опитайте се да поддържате движенията си гладки. Този блок от упражнения укрепва добре раменния пояс и се препоръчва за тези, които страдат от артрит, артроза и които имат болки в раменните стави. Изпълнете упражнението за 1 минута.

Оставете ръцете нагоре и добавете малко люлеене нагоре и надолу. Не откъсвайте раменете си от пода, дръжте брадичката си към гърдите.

Такива плавни упражнения премахват хрускането в ставите и всяка болка. Изпълнете упражнението за 1 минута. В края не спускайте ръце: преминете направо към следващия етап на тренировката!

Разперете ръцете си отстрани и се върнете в първоначалното си положение, като същевременно ги държите в постоянно напрежение, в никакъв случай не ги спускайте на пода. По време на това упражнение може да почувствате леко усещане за парене или дори изтръпване на пръстите. Не се притеснявайте! Това е нормално, след края на упражнението дискомфортът ще изчезне.

Гледайте дъха си , упражнявайте се плавно.

Оставете ръцете си вдигнати до ширината на постелката. Внимателно повдигнете ръцете си едновременно нагоре и надолу. Това ще наподобява пулсация. Изпълнете това упражнение и за 1 минута.

Не се отказвайте! Разперете ръцете си отстрани, дланите надолу и продължете с пулсиращи движения. Изпълнете упражнението за 1 минута. След това можете да обърнете дланите си и да извършите друга версия на това упражнение също за 1 минута.

Сега преместете ръце зад главата си, като поемете дълбоко въздух. Внимателно ги спуснете надолу, без да докосвате повърхността на пода. Изпълнете това упражнение за 1 минута.

Пристъпваме към укрепване на тазовото дъно. Повдигнете единия крак и себе си на другия. Обърнете внимание: тазът не трябва да се движи! Изпълнете това упражнение за 2 минути с всеки крак отделно.

Вземете крака, огънат в коляното отстрани. Лумбалната област и целият гръб трябва да бъдат притиснати плътно към постелката . Изпълнете упражнение от 2 минути за всеки крак.

След това добавете въртене! Много полезно упражнение за всеки със ставни проблеми или наранявания. Завъртете 2 минути за всеки крак.

Повдигнете 2 крака, в същото време приберете и раздалечете коленете си. Отстрани – и назад! Натиснете здраво гърба си към пода. Ако краката започнат да се уморяват, можете леко да ги държите с ръце в коленете.

Следващо упражнение: разтворете краката си на разстояние и леко ги издърпайте към себе си. Приберете краката си, дръжте стомаха си стегнат. Тези движения подобряват метаболизма и допринасят за отлива на лимфата .

Време е за облекчаване на умората в мускулите на гърба, облекчаване на стягането! Ръцете отстрани, краката нагоре и огъване. Поемете въздух, издишайте леко спуснете краката на една страна, обърнете главата си към другата. Повторете от 8 до 16 пъти

За да отпуснете и стегнете мускулите си, останете обърнати на една страна, изправете леко крака си и натиснете ръката си към пода. Дръжте крака си с ръка. Задръжте в това положение от 1 минута до 3. Направете същото, като завъртите краката си на другата страна.

 

Запазете тази полезна тренировка и я покажете на приятелите си! Сигурните упражнения няма да навредят на ставите ви, не претоварвайте гръбначния стълб. Споделете впечатленията си, ще ви бъдем благодарни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.