Как се забавя по безопасен начин месечния цикъл


Можем ли да спрем месечния цикъл безопасно? Този въпрос си задава почти всяка жена в детеродна възраст. Признайте си, че „тези дни“ доставят много дискомфорт, и бите искали да се ускорят малко, или обратното, да отложи това неприятно събитие.

Както се оказа, един доказан метод при спортистките, които го използват успешно преди състезание (хормонални лекарства), но едно обикновено момиче не може да ги ползва: Нарушаването на менструалния цикъл без лекарско наблюдение може да навреди на репродуктивната система.

Но има много доказани народни средства за защита, които могат да ускорят потока на менструация, както и за намаляване на неприятните симптоми.

Как да спрем месечния цикъл

Коприва
Това растение отдавна се използва за спиране на кървенето. Ако сте загрижени за проблема, трябва да ядете коприва под формата на отвара. Също така се пие и перфектно помага при маточни кръвотечения.

Мед
Този продукт допринася за ранното предизвикване на менструация. Препоръчително е да се използва мед за една седмица преди началото на цикъла. Ще започне няколко дни по-рано.

Магданоз
Магданозът има подобно действие на меда, отвара от растението се препоръчва за използване една седмица преди началото на цикъла.

Лимони
Висока доза витамин С може да предизвика критичните дни предварително. Но този метод не е полезен за всички от нежния пол, тъй като лимоновият сок е противопоказан при заболявания на стомашно-чревния тракт.

Обикновено пипериче
Това растение съдържа глюкозид, който има положителен ефект върху съсирването на кръвта. Също така, то включва танини и етерични масла, които имат антибактериални свойства. Благодарение на уникалния състав на пиперичето, то се използва в гинекологията и козметиката.

Ефективно намалява болката по време на менструация. Също така, то често се използва за забавяне на менструацията. За да се подготви ефективно средство, е необходимо да се смеси една супена лъжица сушено пипериче и 250 мл вода. Сместа трябва да се постави на водна баня за 10 минути, след това се отстранява от огъня и се оставя да се охлади в продължение на един час.

Готовата инфузия трябва да се разрежда с преварена вода, за да получите оптималния обем. За да използвате средството, необходимо е да приемате три пъти на ден по една супена лъжица. Рецептата трябва да се започне 3-4 дни преди критичните дни, а след това менструацията ще закъснее за същия период.

Важно е да се осъзнае, че забавянето на менструалния цикъл без лекарско наблюдение може да навреди на организма. Така че трябва да се консултирате с личния си гинеколог преди да приемате някакви лекарства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *