Ето как да се отървете от зъбния кариес по естествен начин! Без зъболекари и пломби!


Хората вярват, че няма начин да се възстанови вече образувал се кариес. Единственият начин да се лекува, е чрез пробиването му и запечатването му със синтетични материали.

Но има начин да се запълнят кухините и разлагането на зъбите без използването на синтетични материали.

Всъщност, можете просто да лекувате това естествено, като направите някои промени в диетата си.

Ето изследванията, които показват как диетата с витамин D и калций оказва влияние върху здравето на зъбите на децата.

Въпреки това, промяната само на вашата диета няма да бъде достатъчна, вие все още ще трябва да си миете зъбите с четка за зъби и паста за зъби, като и двете не са естествени. Но няма да е необходимо да използвате флуорид. Ето някои от начините, по които можете да премахнете разлагането на зъбите и появата на кариеси.

1. Яжте храни, които имат калций и хранителни вещества

Опитайте се да добавите повече сурови млечни продукти към вашата диета. Тези храни са богати на фосфор, минерали, магнезий, витамини D3. Като такива, те са идеални за укрепване на зъбите и цялостното зъбно здраве.

За да постигнете това, опитайте да ядете повече органично масло, козе мляко и сурови сирена. Можете също така да ги подправите с някои подправки като куркума, сол и чесън.

2. Избягвайте захарите

Ако имате кухини или кариес, трябва да избягвате захарта на всяка цена. Причината за това е, че захарта може да храни бактериите, които се намират в устата ви и може да им помогне да нараснат. В резултат на това може да повредите зъбите и да предизвикате големи проблеми.

Опитайте да използвате мед вместо това.

3. Жабурене с олио

Това е техника, която е била използвана от много дълго време. Това е много полезно за кървене на венците и лош дъх. Освен това, може да премахне бактериите в устата и всички проблеми, които причиняват. Така че, ако искате да опитате тази процедура, ще ви трябва:

Една супена лъжица слънчогледово, кокосово или сусамово олио, зехтин

Поставете маслото/олиото в устата и жабуркайте за около 5 минути или повече

Изплюйте маслото и изплакнете устата си с топла вода

Почистете зъбите, както обичайно правите

4. Премахване на фитинова киселина

Фитиновата киселина, позната още като фитат или инозитол хексафосфат, е съставна част на обвивките на повечето зърнени и бобови култури, ядки и семена. Този вид киселина причинява проблеми с ензимите и минералите. Освен това може да причини сериозни зъбни и други здравословни проблеми. Ако искате да избегнете това, трябва да хапвате кълнове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *