Болките в кръста са сигнал за 3 смъртоносни болести |


Учен от Университета на Стеленбош съобщи за какви страшни заболявания могат да алармират болките в гърба, научи 365novini.

Ако човек се оплаква от болки в гърба, той може да страда от рак, остеоартрит или диабет.

Спомнете си, че остеоартритът засяга ставите. Неговите симптоми са мускулна слабост, изтръпване на крайниците и неподвижност на гърба.

Болката в долната част на гърба може да бъде симптом на рак на костите. Ученият твърди, че ракът на червата, простатата, белите дробове и гърдите също причинява силна болка в гърба. В този случай туморните метастази могат да се разпространят в костите на гръбначния стълб и да провокират болки в гърба.

Друга опасна диагноза е диабетът, казва ученият. Както стана известно от резултатите от последните проучвания, хората с диабет имат с 35% по-висок риск от болки в долната част на гърба. Диабетиците, казва ученият, често се оплакват от хронична болка в долната част на гърба поради проблеми с нервите и кръвообращението.

За съжаление хората са склонни да не се лекуват, а само да облекчават симптомите. Лекарите в тази връзка предупреждават, че по този начин можете да игнорирате сериозно заболяване и да го откриете вече в напреднал стадий.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *