Акушер-гинеколог разкри какъв трябва да е корема на една жена, за да няма проблеми! Доста жена ще останат доволни след тази статия


Много жени обичат спорта, и много от тях го практикуват с удоволствие. Това съвсем не е лошо.

Похвално е даже! Но… Винаги има едно НО!

Без значение дали обичат спорта, или са професионални спортистки, спортуващите жени трябва да имат едно наум. Спортните резултати са желани от всеки, но здравето е по-важно от всякакви рекорди.

Ако оставим настрана професионалния спорт, няма как да не отбележим един твърде очебиен факт. Социалните мрежи са пълни със снимки на млади момичета с перфектни тела и поддържани релефни мускули. Може би всеки един от вас си е мислил, че тези девойки са олицетворение на здравето, но това съвсем не е така.

 

Ето какво казват гинеколозите по случая!

1. Коремните плочки – пресата на живота!

Мускулният корсет е доста красив. Но той води до такива състояния, като безплодие. Добре тренираните коремни мускули не само поддържат вътрешните органи и ги стягат, но пречат и на производителността.

Женският корем трябва да е мек. Не само, за да е в състояние да износи плода без проблеми. Дори един съвсем прост и лесен масаж на корема е в състояние да освободи напрежението. Ето защо добре оформените коремни мускули трябва да бъдат притежание само на жени, които вече са родили.

Доктор Алекс Поляков, практикуващ гинеколог от Мелбърн, споделя свои наблюдения в статия, публикувана наскоро. Там той съветва жените да се придържат към класическото правило – 30 минути спорт всеки ден. Мекият корем позволява на докторите да палират по-добре вътрешните органи. По този метод по-лесно и навреме се откриват различни здравословни проблеми.

Разбира се, това че има проблем с релефните мускули на корема, съвсем не означава, че жените трябва да се занемарят. Упражненията са важни! Висцералната мазнина, която често образува нещо като престилка около корема, също да има отрицателно въздействие върху функционирането на вътрешните органи.

 

2. Надуваеми бедра

Великият руски писател Антон Чехов е казал: У човека всичко трябва да бъде прекрасно: и лицето, и дрехите, и душата. И тялото, и краката – би допълнил съвременният човек.

В комплект с една добре оформена коремна преса, бедра като тези, които виждате на снимката, стоят перфектно. Навярно притежателката им е много горда с тях. И с право! За да станат факт тези почти надуваеми бедра, трябва да се вдигат редовно тежести. Всеки от нас има един специален мускул – тазовата диафрагма. При мъжете тя е затворена, а при жените продължава в областта на шийката на матката. Поради тази особеност, красивата половина от човечеството не трябва да носи тежки товари. Колкото повече тежести се вдигат, толкова повече интимните мускули отслабват с течение на времето.

 

Какво казват специалистите?

Специално при жените мускулите на тазовата диафрагма поддържат матката и пикочния мехур. Разбира се, има и други органи в областта на таза, но в нашия случай ще обърнем внимание само на тези.

От silabg.com научаваме, че мускулите на тазовата диафрагма работят заедно с мускулите на корема и долната част на гърба, за да е таза в правилно положение и поддържат гръбнака.

Изпускането на урина е най-малкия проблем.

 

3. Сухи мускули

Много жени мислят, че мазнините нямат място в едно добре оформено тяло. Заради тази причина те взимат горенето на мазнини абсолютно насериозно: кардио, интервал на натоварване и изтощителни диета. Често при тези дами има пълна липса на менструация.

Мазнините в тялото са нужни. Полезните мазнини в храните – задължителни. Липсата на мазнини лишава дамите от производството на женски хормони, отговорни за доброто състояние на косата и кожата.

В крайна сметка, всеки иска да има добре оформено тяло. Но, лекарите са единодушни – няма по-красиво от здравото тяло!

 

Статията няма за цел да ви откаже от упражненията във фитнеса. По-скоро това е напомняне, че не бива да стига до крайности!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *