Дръпнах си кожичка и ми събра гной, много ме болеше, добре че съседката ми каза с какво да го наложа, за да я изсмука моментално


Ако по тялото ви някъде се е образувала и натрупала гной, необходимо е да я изчистите. Използвайте тези 3 лесни начина от народната медицина

Ударен пръст, убоден пръст, дърпали сте кожичките около ноктите, получили сте друга травма и се е образувала гной.

Когато се появи гной, това значи, че в тялото белите кръвни телца са уловили неканения вирус, микроби или бактерии, започнали са борба с тях и са загинали, заедно с вредителите.

 

Но гнойта е необходимо задължително да бъде изчистена, тъй като е опасна за здравето.

Избягвайте сами да бодете или да режете кожата с гнойта, защото ще изчистите само онази гной, която е на повърхността, но няма да я изчистите в дълбочина. Поради това методите по-долу са особено полезни.

 

Натрупаната гной от пръста лесно би могла да бъде изчистена с белтък, сода или парче сланина

 

1. Сварен белтък

Един изключително лесен начин, бърз и удобен. Сварявате яйце или яйца (зависи от мястото, което ще лекувате). Със студения белтък налагате раната. Увивате с бинт или слагате марля и лепенка. Оставяте така поне 1 час. Когато махнете белтъка, ще видите как е издърпал гнойта. Ако раната е повърхностна, дори и само с едно налагане с белтък ще можете да изчистите гнойта.

Ако раната е голяма и дълбока, ще се наложи да повторите няколко пъти.

 

2. Сода бикарбонат

Още по-експресен начин за борба с натрупаната гной. В чаша с максимално топла вода слагате 1/2 или 1 ч.л. сода бикарбонат. Киснете болния пръст. След поне 5 минути или докато изстине водата, ще видите как кожата се е пукнала и гнойта е започнала да излиза. Повторете отново като смените водата и содата. Можете да го направите ако имате болен пръст на крака, но е трудно ако гнойта е на гърба, под мишницата или на друго място. Тогава използвайте белтък или сланина.

3 . Сланина

Това е доста стар начин за лечение на гной, познат на хората по селата, където имат домашна сланина. Реже се тънко парче сланина и се налага болното място. Увива се с найлон и бинт или марля. След като постои 1 час, сланината се маха. Действието й прилича на белтъка.

Може само с еднократно лечение да изчистите гнойта, но може да се наложи многократно.