Как да почистим тавичката на фурната за секунди- 3 доказани метода за премахване на всички мазнини и отлагания –

Спомнете си как изглеждаше тавичката ви за печене, когато я купихте – сигурно е била лъскава, гладка и красива. Но, за съжаление, след известно време, подобно на другите кухненски прибори, се покрива с тъмен слой сажди и мазнини . И се принуждавате да си закупите нова? Разбира се,ние имаме решение и за този проблем. Казват, че почистването на тавичката е невероятно трудно. Редакторите ни, обаче не са съгласни с това твърдение.

Има много начини да дадете на тавичката нов шанс за живот Разбира се, можете да закупите специални инструменти. Но, за съжаление, те не винаги работят и съдържат много ненужна химия. Някои причиняват дразнене на кожата, ако работите без ръкавици. Друг страничен ефект е алергията. И без значение колко аромати се добавят, неприятната миризма в кухнята може да остане още половин ден. Затова препоръчваме да опитате доказани народни методи . Те помагат да се отървете дори от старите въглеродни отлагания и мръсотия.

 

Как да почистим тавичката

Ще ви трябва

1 супена лъжица водороден пероксид
2 ч.л. сода за хляб
Гъба за миене на съдове

приложение

Поръсете с половината от приготвената сода, отгоре изсипете водороден прекис. Поръсете отново с останалата сода. Оставете за 1-2 часа.

Разтрийте добре с гъба.

Използвайки водороден прекис, бъдете изключително внимателни и вземете мерки за безопасност . Съветваме ви да оставите прозореца отворен за проветряване на стаята както по време, така и след почистване. Също така е по-добре да използвате обикновена маска, която може да се намери във всяка аптечка.

 

Как да почистите алуминиева тавичка

Ще ви трябва

2 с.л.. вода
2 с.л. дестилиран оцет
купа
Гъба за миене на съдове

 

приложение

Комбинирайте вода и бял оцет в купа. Сложете сместа на огън и докарайте течността да заври. След това го оставете да се охлади до стайна температура. Намокрете гъбата с подготвена вода и оцет и избършете с нея.

Измийте тигана със сапунена вода, изплакнете с течаща вода и след това изсушете.

Сварете течността само на слаб огън. Носете ръкавици, за да предотвратите навлизането на течност в кожата ви. След като използвате продукта, изплакнете купата с гореща вода. А гъбата е по-добре да оставите настрана до следващата употреба на разтвора.

 

Как да почистите стъклен съд за печене

Ще ви трябва

100 г сода
1 ч.л. препарат за миене на съдове
1 супена лъжица водороден пероксид

тел за миене на съдове

 

приложение

Комбинирайте и трите съставки, така че да получите равномерна бяла паста. Ако е необходимо, добавете още пероксид и перилен препарат. Сложете сместа върху тавичката. След 10-15 минути вземете телта и почистете повърхността.

Формите от стъкло са много удобни за използване . Изглежда, че те са толкова лесни за почистване! Но ако остатъците изсъхнат, тогава при почистване може да се получат малки драскотини. Продуктът от сода за хляб ще помогне да й придадете предишния си блясък.

 

Превенцията е най-доброто средство

Поздравления за успешното почистване дори на най- замърсения съд Сега, за да не възникне проблемът отново и да не отделите дори и секунда за подготовка на продукта и почистване, помислете за превенция. Използвайте пергаментова хартия . Именно тя ще поеме основната тежест. и ще ви спести доста търкания. Просто избършете с влажна гъба след употребата й и я поставете на място.

Използвайки тези методи, можете бързо да се отървете от загарания или мръсотия . Оказва се, че е толкова просто. Ще спестите не само от закупуването на скъпи химикали! Сега, вместо да прекарате час или дори повече в мивката, можете да говорите повече със семейството си. Запазете тези полезни съвети и ги използвайте! И кажете на приятелите си за икономичния подход.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *